Publicitat
Societat · 5 de Maig de 2020. 19:25h.

"Trapero és innocent"

Toni Castejón, portaveu del sindicat Fepol: "va ser un mal dispositiu però no és condemnable judicialment"

"Trapero és innocent"

Trapero, en un acte l'octubre del 2017

Toni Castejón, portaveu de Fepol (Federació de Professionals de la Seguretat Pública), el principal sindicat dels Mossos, considera en aquesta entrevista que el major Trapero -enjudiciat a l'Audiència Nacional- "és innocent". "Va ser un mal dispositiu, però no és condemnable judicialment", afegeix en al·lusió al paper dels Mossos durant l'1-0.

L'entrevista té lloc el mateix dia que ha transcendit una carta dels comandaments del cos -signada pel comissari en cap, Eduard Sallent- en què han expressat l'"enorme malestar" i la falta de "reconeixement" per part dels responsables polítics.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, va anunciar una paga extra per al personal que ha estat en primera fila durant la pandèmia -inclosos els bombers- però es va deixar als Mossos tot i que l'error va ser del seu col·lega el titular de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró. A això cal afegir un polèmic tuit del seu cap de premsa, Joan Maria Piqué, en què donava suport a la lluita armada per aconseguir la independència.

"El conseller Buch va estar fi al principi però ara és un miratge", afegeix en referència a aquests últims esdeveniments i lamenta les "ximpleries que cal sentir" de vegades dels responsables polítics. També revela que, a Igualada, es va enviar sense personal amb les suficients mesures de protecció. El nombre d'agents afectats pel covid va superar els 1.700.

Castejón lamenta finalment el tracte que donen a TV3 als Mossos, sobretot durant l'anomenada batalla d'Urquinaona i el poc suport del president de la Generalitat, Quim Torra, que va trigar dos dies a condemnar la violència i va anunciar després al Parlament una trentena d'expedients "quan hi havia agents ferits".

L'agent tampoc eludeix altres qüestions com l'ús de les xarxes pels mossos -com Albert Donaire- o l'equiparació policial amb les forces de seguretat de l'Estat./Una entrevista de Xavier Rius

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 Recaredo, Bcn, 06/05/2020 - 17:48

Ah, y se portó como un cerdo con la Guardia Civil y la Policía Nacional. Los dejó tirados y les puso todas las trabas que encontró y más.

#11 Recaredo, bcn, 06/05/2020 - 17:45

Trapero es un desleal, fue desleal a la Constitución, a los jueces, a su policia y luego a los que lo pusieron en el puesto. Lo que hizo Trapero todo el mundo lo vió en directo por la tele. Los desleales los son siempre y con todo el que confía en ellos. Eso es Trapero.

#10 Alfons Maristany, BCN, 06/05/2020 - 12:18

ha demostrado gran inteligencia encarando el juicio. Jugada maestra el presentarse en el Supremo como testigo(sin posibilidad de mentir) y decir las cosas que dijo y que yo sepa nadie le ha negado.
Indudablemente tiene la mejor abogado y eso le puede deparar un gran éxito

#9 Onofre de Dip, Barcelona, 06/05/2020 - 09:29

Tal vez el drama de Trapero sea similar al que vivieron no pocos militares profesionales en julio de 1936: pretendieron ser neutrales en una situación límite. Lo malo es que en ese tipo de momentos nadie puede ser neutral, por mucho que lo desee y que humanamente sea comprensible.

#8 ALLEMAN STOLBERG, TORTOSA, 06/05/2020 - 09:01

Vaya crack, poli, sindicalista y juez. Tambien sera arbitro, entrenador, sabiondo en general.