Publicitat
Societat · 5 d'Agost de 2021. 14:48h.

Trapero ja no és 'dels nostres'

El major dels Mossos ja no és un heroi per als indepes

Trapero ja no és 'dels nostres'

El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha passat en els darrers anys de ser una figura admirada per l'independentisme pel seu paper durant els atemptats del 17-A i del referèndum de l'1-O de 2017 a ser considerat un traïdor per alguns sectors de l'independentisme. Fins i tot, mossos independentistes han reclamat la seva destitució al Govern perquè consideren que Trapero està al "servei" de l'Estat.

L'independentisme va veure en la figura del major un heroi l'agost de 2017, quan els Mossos d'Esquadra van haver de fer front els atemptats perpetrats a Barcelona i Cambrils per una cèl·lula terrorista islamista. Malgrat que el cos policial no va poder detectar a temps la cèl·lula després de l'explosió de la casa d'Alcanar, la ràpida actuació dels agents a Cambrils (on van abatre cinc terroristes la mateixa nit) així com la neutralització del conductor de la furgoneta pocs dies després es va guanyar el reconeixement de l'independentisme.

Josep Lluís Trapero també va rebre tota mena d'elogis de l'independentisme quan, en una roda de premsa en la qual informava sobre la investigació dels atemptats, un periodista li va recriminar que respongués primer en català, situació en la qual Trapero va respondre "bueno, pues molt bé, pues adiós". La frase del major va suscitar tantes simpaties en l'independentisme que, fins i tot, es van fer samarretes amb la cara del major amb aquest missatge.

La imputació del major Trapero i la cúpula dels Mossos per l'Audiència Nacional pel seu paper en la jornada de l'1-O també li va proporcionar un ampli suport dels sectors independentistes, que veien en la seva imputació una forma més de "repressió". Tot va canviar quan l'Audiència Nacional el va absoldre de les acusacions de rebel·lió i va ser restituït com a major del cos per la Conselleria d'Interior.

Ja al capdavant del cos, la figura idealitzada de Trapero per part de l'independentisme va experimentar un gir. Les actuacions policials dels agents antiavalots dels Mossos arran de les protestes per l'empresonament del raper Pablo Hasel, l'assistència del major dels Mossos a l'acte de celebració del 70 aniversari de la Seat a Martorell amb el Rei Felip VI o a la presa de possessió del nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya i una nova rebuda a Felip VI en la seva arribada a les jornades del Cercle d'Economia han fet canviar d'opinió alguns sectors independentistes sobre la figura del jefe de los Mossos.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#16 Otto Von Kagarren, Rastenburg, 07/08/2021 - 06:37

"Walküre.Walküre.Walküre."

#15 Miguel, Hospitalet de Llobregat, 06/08/2021 - 15:12

Todos Uds. están al servicio del estado (y de la Constitución) para eso son funcionarios (da igual que sean locales, autonómicos o estatales) A todos Uds. los pondría un día frente al Rey o al presidente del gobierno español, a ver si os cuadrabais o no (que al final sois como el Donaire, que casi se caga frente al juez a pesar de lo que decia)

#14 pepe, Andorra, 06/08/2021 - 10:32

Mientras no le hagan un trotsky o un rhom .......Aunque esas cosas ahora se hacen de otra manera, le pones algo radioactivo debajo de la cama, un accidente de coche o cualquier cosa de esas q se hacen ahora y q tan bien quedan en los diarios del señor feudal.

#13 Servilia, Manacor, 06/08/2021 - 07:18

"Sic transit gloria mundi".

#12 Carlos Gomez, murenu de la serra, 05/08/2021 - 23:36

Es el que li sol pasar als ambiciosos arribistes desclassatas quan deixen de ser utils a la oligarquia