Publicitat
Societat · 5 de Febrer de 2019. 11:21h.

Trapero opta per una defensa jurídica a l'Audiència Nacional

Diferències de criteri a l'antiga cúpula de los Mossos

Trapero opta per una defensa jurídica a l'Audiència Nacional

La defensa del major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero no discutirà la competència de l'Audiència Nacional per jutjar-lo pel delicte de rebel·lió. L'advocat de Trapero ha informat que a la vista que s'està celebrant no es pronunciarà ni a favor ni en contra de la competència del tribunal.

L'anomenada vista de previ pronunciament ha estat sol·licitada per Jaume Alonso-Cuevillas, advocat de l'exsecretari general del Departament d'Interior, Cèsar Puig, i per l'advocat de l'exdirector general de la Policia de Catalunya, Pere Soler.

Cuevillas ha advertit l'Audiència Nacional que si manté la competència per jutjar per rebel·lió tant al seu client com la resta de l'excúpula dels Mossos, produirà un "canvi en les regles que instàncies europees podrien interpretar com la creació d'un tribunal d'excepció per a un cas en concret". En aquest sentit, ha demanat que la causa es jutgi al tribunal "competent".

L'advocat considera que el judici s'hauria de fer al jutjat del 13 de Barcelona o bé l'Audiència de Barcelona i ha defensat que en tota la jurisprudència prèvia els casos de sedició a Espanya sempre han estat en mans d'audiències provincials. A més, ha recordat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya es va declarar competent per jutjar l'1-O i el ministeri fiscal mai ho va impugnar.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Chris, Lérida, 05/02/2019 - 15:25

El juicio será un juegos del hambre

#9 Neferu, Barcelona, 05/02/2019 - 14:55

Una decisión de lo más inteligente y que sólo le reportará algunos beneficios a su defendido. Esperemos de todas forma que no sea otra de la muchas trampas del procés.

#8 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 05/02/2019 - 14:43

Si la senyora Rahola us convida a alguna de les seves festasses no hi aneu.

Feume cas.

#7 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 05/02/2019 - 13:47

La defensa de Trapero ha tomado la única decisión lógica procesalmente, al no ser éste "preso politic" y más teniendo en cuenta lo delicado de su cargo, a medio camino entre los poderes ejecutivo y judicial. Como se vea acorralado por la acusación, los aguerridos caudillitos prucesairas pueden empezar a tentarse las vestiduras. ¿Palomitas?

#6 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 05/02/2019 - 12:50

A partir de dimarts que ve quan comenci La Sarsuela televisada riurem

Prepareuvos pels atacs de singlot.