Publicitat
Societat · 11 d'Agost de 2021. 19:19h.

Treballadors de residències rebutgen vacunar-se

La Generalitat traslladarà aquells que no se sotmetin a la vacuna

Treballadors de residències rebutgen vacunar-se

El Ministeri de Sanitat ha proposat avui a les comunitats autònomes que valorin la possibilitat de traslladar de lloc de feina els treballadors de residències que no es vulguin vacunar. La intenció seria canviar-los a un lloc on no hagin d'estar en contacte amb persones de la tercera edat.

Sanitat aconsella a les residències que sotmetin al tots aquells treballadors que rebutgin vacunar-se, o no hagin completat la pauta a controls de temperatura, i almenys dues proves de detecció del coronavirus de forma setmanal.

Aquesta ha estat la reacció per part del ministeri de Sanitat després que les patronals de les residències alertassin del rebuig d'alguns treballadors a ser immunitzats i demanessin que la vacunació fos obligatòria pels seus treballadors, tal com succeïx a països com França.

A dia d'avui hi ha un total de 133 centres residencials de serveis socials que tenen algun cas actiu de covid entre les persones residents. En concret, hi ha 101 centres de gent gran; 20 centres per a persones amb discapacitat; 2 centres de salut mental i 10 en altres recursos residencials, com centres d’infància, per a persones en risc d’exclusió i d’altres.

Hi ha 527 residents que són casos confirmats de covid (un 0,9% % del total). La gran majoria són asimptomàtiques o tenen símptomes lleus de coronavirus. Al llarg de la darrera setmana (de l'1 al 7 d'agost) hi ha hagut 51 defuncions de residents per covid19 i 79 ingressos hospitalaris. Pel que fa als professionals, 437 han donat positiu (0,9%del total) els últims 14 dies, 4 estan ingressats a l’hospital i 1 és a la UCI.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat