Publicitat
Societat · 6 d'Octubre de 2021. 16:20h.

Treballadors del Sabadell també tallen la Diagonal

Durant una protesta contra l'ERO que vol aplicar l'entitat

Treballadors del Sabadell també tallen la Diagonal

Centenars de treballadors del Banc Sabadell han tallat l'avinguda Diagonal de Barcelona durant una protesta contra l'ERO que afecta 1.730 treballadors a tot l'Estat. La concentració s'ha celebrat durant la primera vaga general en la història del banc, que s'allargarà durant tot el dia d'avui i es repetirà divendres que ve.

La manifestació ha tingut lloc a la cruïlla entre l'avinguda Diagonal i el carrer Balmes, just davant de la seu operativa del banc, i ha reunit treballadors de tota Catalunya. Des del sindicat Comissions Obreres expliquen que el "Banc Sabadell va anunciar un ERO que afectava més de 1.900 treballadors".

"Només unes condicions econòmiques de sortida bones per a prejubilacions i baixes incentivades faran possible que l'adhesió a aquest ERO sigui voluntària" adverteixen, i remarquen que "malgrat la final rebaixa a 1.730 persones afectades, encara és insuficient per a garantir la voluntarietat".

També assenyalen que l'empresa els ha fet arribar un document que no recull "cap de les propostes" dels sindicats, entre les quals s'inclouen "rebaixar dràsticament el nombre de persones afectades: eliminar les traves d'antiguitat, edats, funcions, etc; incrementar de manera notable les condicions econòmiques; negociar les condicions econòmiques del personal 'prejubilable' i incorporar la clàusula de voluntarietat".

Finalment, reclamen a l'entitat bancària una proposta "ferma i per escrit", amb una millora "considerable" de les condicions de sortida. "CC.OO. no presentarà una oferta econòmica per escrit fins que la xifra d'afectats sigui reduïda a mínims", adverteixen, i anuncien que, fins llavors, les mobilitzacions continuaran.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 La Diagonal és nostra, Barna, 06/10/2021 - 19:32

Que cony és això. Què passa, que qualsevol pot tallar la Diagonal quan barrar aquesta via és privatiu del nostre moviment d'alliberament de presos polítrics?, au vinga on anirem a parar?.

#1 Hermós, Palafrugell, 06/10/2021 - 16:52

Se iban de Catalunya para salvar la entidad y desde que se fueron han ido de mal en peor.