Publicitat
Societat · 8 d'Agost de 2012. 15:04h.

Trenta comarques amb alt risc d'incendi per l'onada de calor

Puig adverteix que les temperatures "superaran de llarg les habituals de l'estiu"

Trenta comarques amb alt risc d'incendi per l'onada de calor

Imatge de l'incendi a l'Alt Empordà

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha alertat de la "forta onada de calor" que afectarà Catalunya durant els propers tres dies, de dijous a dissabte. Puig ha remarcat que les temperatures "superaran de llarg les habituals de l'estiu" i que per això s'ha activat l'alerta del pla Procicat per onada de calor.

Es preveu que les temperatures màximes siguin superiors a les habitualment esperades en aquesta època de l'any durant tres dies consecutius o més. Aquest increment de temperatures, a més, vindrà acompanyat d'una baixa humitat.

El conseller ha afegit que quedaran suspeses totes les autoritzacions per activitats de risc, com la crema de rostoll, el manteniment de línies elèctriques o les obres, a menys de 500 metres del bosc per l'elevat risc d'incendi.

Davant de l'onada de calor que es preveu que afectarà Catalunya els pròxims dies, el Departament d'Agricultura activarà, a partir de demà, el nivell 3 del pla Alfa. Per mitigar el risc d'incendi, Agricultura reforçarà la vigilància a les comarques de més alt risc.

El mapa de predicció de perill d'incendi mostra un predomini del perill entre alt i moderat en general. Serà molt alt puntualment a l'interior de les Terres de l'Ebre, Catalunya central i nord est. Hi haurà perill baix als Pirineus occidentals.

Les 20 comarques amb alt risc d'incendi són l'Anoia, Bages, Berguedà, Osona i Solsonès (Catalunya central), Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià i Urgell (Lleida), Cerdanya (Alt Pirineu i Aran), Alt Camp, Baix Camp Conca de Barberà i Priorat (Tarragona), Baix Ebre, Ribera d'Ebre i Terra Alta (Terres de l'Ebre), Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l'Estany i Selva (Girona) i Barcelonès, Maresme i Vallès Oriental (Barcelona).

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Josep Pages Canaleta Cardedeu, CARDEDEU, 08/08/2012 - 16:41

A Catalunya els Boscos son dels Rics els que no pagan impostos , si sels crema sera per qué no els cuiden ni netejen he . JO no haix de Patir per lo que li passi al Ric SI NO VOLEM INCENDIS Netejin molt millor els Boscos he .