Publicitat
Societat · 9 de Juliol de 2014. 13:42h.

Tres mesos a les fosques

Una ciutadana afectada de Sensibilitat Química Múltiple no pot sortir de casa per la "irresponsabilitat" de l'Ajuntament de Vilassar de Mar

Tres mesos a les fosques

Pilar Remiro, amb Gerard Grau, president d'ERC a Vilassar de Mar, que li ha donat suport

Una ciutadana de Vilassar de Mar, Pilar Remiro, afectada de Sensibilitat Química Múltiple, porta des del passat mes de març "sense poder sortir ni casa ni veure la llum" a causa de les obres dutes a terme davant del seu domicili. L'afectada ha denunciat a e-notícies que el consistori l'ha posat "en una situació de risc" i lamenta en aquest sentit que només ha rebut el suport d'ERC -que es va implicar en la recollida de signatures de suport a la seva causa-, alhora que acusa el grup municipal de CiU d'"abús de poder".

Pilar Remiro explica que va rebre una notificació de l'ajuntament el passat divendres 14 de març, en la qual se la informava que només tres dies més tard, el dilluns 17 de març, s'iniciarien les obres. Aquest fet va suposar un incompliment del pacte a què havia arribat amb l'Ajuntament, que donada la seva malaltia, s'havia compromès a "avisar amb un mínim de 10 dies d'antelació perquè per motius de salut pogués prendre les mesures necessàries".

Aquesta ciutadana no pot exposar-se a les substàncies tòxiques que desprenen unes obres i l'única solució és "tancar-me dins de casa, aïllant-me al màxim de l'exterior, tancant portes, finestres i baixant les persianes", tal com ella mateixa va explicar per carta al consistori. En aquest sentit va sol·licitar que de tant en tant les obres es paressin uns dies per poder anar a fer la compra i anar al metge, però la petició va ser denegada.

A la seva precària situació, cal sumar-hi que "ara s'ha allargat gràcies a una mala informació sobre fumigació. Em van informar que fumigaven al migdia, i a la nit anterior (just després de lliurar les signatures, aquesta nit) hi va haver una fumigació sense donar-me temps a protegir bé la casa. He estat malament, amb la debilitat física de tants mesos sense poder sortir ni veure la llum". És per tot això que acusa l'Ajuntament d'"irresponsabilitat".

"Fins el més fort cau en una situació d'estrès com aquesta, ni jo ni ningú aguanta bé i menys amb el baix pes que tinc", denuncia, a més de recordar que "el desgast d'aquesta situació tampoc no hi ajuda. És molt forta l'agressió per part de l'ajuntament, he de racionar el menjar per assegurar tenir menjar per si no se soluciona".

"Les poques forces físiques que tinc aniran minvant, què vol provocar l'ajuntament amb això? Ells saben que no puc anar a un hospital, i encara que pogués per què portar-me a aquest extrem? Què pretenen portant-me a aquesta situació extrema? per què l'oposició està situant de forma còmplice amb aquest abús de poder de CiU? quins interessos hi ha per fer cas a una situació de vexació sostinguda durant anys?", es pregunta.

Pilar Remiro, que ha rebut més de 85.000 signatures de suport a través de Change.org, conclou finalment que "em sento indefensa davant el silenci i la manca d'informació precisa, no comprenc per què fan això".

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#26 Maleny , Mejorada del Campo, 16/07/2014 - 14:12

Cómo es posible que tratéis a la ligera una enfermedad que desconoceis y sobre todo que juzguéis de esta manera a una persona que se encuentra en una situacion limite REAL.
INFORMAROS, POR FAVOR:
http://www.sensibilidadquimicamultiple.org/2011/03/que-es-la-sensibilidad-quimica-multiple.html

#26.1 Maleny, Mejorada del Campo, 16/07/2014 - 15:04

Aquí encontraréis información OFICIAL:

http://sqmyelectrosensibilid ad.blogspot.com.es/2014/02/sqm -sensibilidad-quimica-multiple .html

Nota: Una disculpa a Pilar no estaría nada mal ;-)

#26.2 Maleny, Mejorada del Campo, 16/07/2014 - 15:14

Dejando de lado la política:
http://www.pp.es/actualidad- noticia/pp-insta-al-ejecutivo- inclusion-sensibilidad-quimica -multiple-clasificacion

#26.3 Maleny, Mejorada del Campo, 16/07/2014 - 15:16

Espero que éste artículo os haga, al menos, reflexionar:
http://carlosdeprada.wordpre ss.com/toxicos-y-salud/enferme dades-y-toxicos/la-sensibilida d-quimica-multiple-multiple-ch emical-sensitivity/

Podría poner muchos mas, pero creo que con estos será suficiente para abriros los ojos.... y la mente

#25 PilarRemiro, Vilassar de Mar, 12/07/2014 - 21:22

Como dije no entraré en conflicto de yo he dicho tú has dicho, no.
Algunas frases no las hemos escuchado todas/os los afectados, ya estamos curados de espanto Negar que hay información después de lo que he escrito en los comentarios es como negar que vemos el cielo, es absurdo

#24 PilarRemiro, Vilassar de Mar, 12/07/2014 - 21:21

La OMS está mediatizada por los mismos intereses de las corporaciones que provocan enfermedades y sus remedios, o no.
La wikipedia veta la entrada a documentos que avalan los efectos físicos, orgánicos de esta enfermedad, ningún rigor.

#23 PilarRemiro, Vilassar de Mar, 12/07/2014 - 21:21

Pueden ridiculizar la situación, la ignorancia es muy atrevida, pero eso no les da la razón

#22 Enric, Mataró, 10/07/2014 - 13:41

Es a dir, jo que vivia en un 5è pis vaig haver de canviar de casa quan em van diagnosticar una malaltia degenerativa, i aquesta dona amb una malaltia de dubtosa existència ha de condicionar l´urbanisme de tot un poble. No seria més adequat per ella anar viure en un ambient no urbà?