Publicitat
Societat · 9 d'Agost de 2020. 10:53h.

Trobat un refugi de la Guerra Civil a l'Hospitalet

Descoberta una galeria a cinc metres de profunditat durant les obres d'una escola

Trobat un refugi de la Guerra Civil a l'Hospitalet

Un refugi de la Guerra Civil es va descobrir aquest dijous durant les obres de construcció de la nova Escola Ernest Lluch, al barri de la Torrassa de la ciutat. Es tracta d'una galeria de 2 x 1,20 metres situada a uns 5 metres de profunditat dins del solar on s'estan fent els treballs, entre el passatge de Colom i el carrer del Montseny.

L'equip responsable de construcció de la nova escola, que es trobava en fase de fonamentació, va notificar i documentar la troballa a la inspecció territorial de la Generalitat així com a la unitat de subsòl dels Mossos d'Esquadra per tal que es realitzin les tasques d'accés a la galeria i d'avaluació de les actuacions que cal fer a partir d'ara.

Durant la Guerra Civil, la Junta de Defensa Passiva Local va ordenar la construcció de refugis antiaeris per salvaguardar la població. A L'Hospitalet, les localitzacions de molts d'aquests refugis es van perdre amb el pas del temps, i només alguns s'han pogut retrobar gràcies a la documentació guardada al Museu de L'Hospitalet i l'Arxiu Municipal. D'altres se'n té constància per referències en articles publicats per historiadors. És el cas d'aquesta galeria trobada ara al carrer del Montseny amb el passatge de Colom, a la Torrassa.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat