Publicitat
Societat · 28 de Febrer de 2013. 09:44h.

Tupinada a la Cambra

El 80% dels vots per Miquel Valls van sortir d'un bufet d'advocats

Tupinada a la Cambra

Façana de l'edifici que acull la seu del bufet d'advocats CAA

Gairebé tres quarts del vot per correu de les eleccions a la Cambra de Comerç es van gestionar des del bufet de l’advocat barceloní Ramon Macià, discretament situat en un jardí interior del barri de Sant Gervasi de Barcelona. Fonts d’aquest bufet, que funciona amb els noms de CAA, Impuls Empresarial i Inversiones Damocles, han confirmat que van operar com a seu electoral del president de la Cambra, Miquel Valls.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha posat en qüestió tot el vot per correu arran d’una denúncia del president del Cercle Català de Negocis, Ramon Carner. El TSJC ha desestimat la demanda de repetició de les eleccions, però en la seva sentència apunta que el vot per correu seria susceptible d’anul·lació per irregularitats. La més flagrant, segons el TSJC, és que un 82% del vot emès per correu es va fer únicament en dos dies des de tres adreces de Barcelona. Segons la sentència, això fa materialment impossible que “6.537 electors les rebessin personalment, introduïssin la papereta escollida en el sobre, i de manera individualitzada certifiquessin el vot a l’oficina de Correus”, tal com exigeix el reglament.

Però dels tres domicilis hiperactius n’hi ha un que destaca especialment: Al número 9 del carrer de Beethoven, seu de CAA, es van processar i certificar durant aquells dos dies fins a 4.807 vots per correu d’un total de 6.537. Tot i que fonts del bufet han confirmat la implicació en la candidatura de Miquel Valls, l’advocat Ramon Macià no va estar disponible per comentar amb e-notícies com s’ho van fer per rebre gairebé cinc mil persones  que teòricament haurien d’haver passat per l’oficina.

Malgrat tot, com que l’anul·lació de tot el vot per correu no canviaria el resultat de les eleccions, que va guanyar la candidatura de Miquel Valls per àmplia majoria, el TSJC creu que no cal repetir-les. Això sí, el tribunal té la “certesa” que el procediment no va ser correcte, i demana que es canviï en les properes eleccions. e-notícies no ha aconseguit la versió del bufet CAA a l'hora de publicar aquesta informació.

Cartell del bufet

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#8 Roger, Barcelona, 01/03/2013 - 10:57

El Cercle Català de Negocis per l'Estat propi ja ho va advertir, i en el seu moment ningú els hi va fer cas...
Tots aquests espanyolets disfrassats de catalans aniran caient. En Duran, a l'ombra, ho va tenint cada cop més magra.

#7 Manolo, Barcelona, 28/02/2013 - 20:31

El Sr. Valls si tuviera dignidad tendría que dimitir ya . Punto y pelota

Lo que pasa es que es un "pancha contenta" subvencionado por la Generalitat, cumpliendo las ordenes del Gran Timonel

Este país, nunca cambiará. Estamos gobernados por mediocres y presuntos corruptos

#6 Josep, Lleida, 28/02/2013 - 14:17

L'espanyolisme sempre contra la democràcia, adulterant i manipulant les eleccions per fer veure que són majoria quan els unionistes són una minoría marginal tan dins com fora del parlament. Gran feina del CCN, la veritable patronal catalana, i no aquella colla de col.laboracionistes a sou del BOE.

#5 Pep, Reus, 28/02/2013 - 12:24

Molt bona feina la del CCN, ha posat blnac sobre negre el que molts coneixiem. Encara que la sentència no ho demani, sembla obvi que s´haurein de celebrar noves eleccions i tenir una representació mes democrática.
Fa falta gent mes jove i preparada a moltes institucions del País , inclós sindicats.

#4 Normal, Barcelona, 28/02/2013 - 11:28

aquests són els que estan en contra de la independència, els que reclamen diàleg i tornar al "pacte fiscal" Normal, no volen que canviï res, ja els està bé tot com està.