Publicitat

Els resultats de les assemblees territorials no coincideixen amb el posicionament de l’organització a favor de la llista única de Mas

Tupinada a l’ANC

Forcadell i Mas, en una imatge d'arxiu

Les actes de les més de 300 assemblees territorials i sectorials de l’ANC no coincideixen amb el posicionament oficial a favor de la llista única de Mas que l’entitat va manifestar el passat 29 de novembre, segons informa l’Ara.

Aleshores l’entita va declarar que “el full de ruta d’Artur Mas és un bon punt de partida per fer possible la construcció d’una àmplia unitat política i social entorn d’una candidatura transversal que tingui com a principal objectiu l’assoliment de la independència [...]. L’ANC assumeix el repte i es compromet a implicar-se a fons perquè sigui possible la configuració d’una candidatura d’aquestes característiques”.

“Tot i això, un segon recompte de les actes d’aquestes trobades qüestiona que l’entitat abraci amb tanta claredat la candidatura única i, de fet, el seu secretariat podria matisar avui la rotunditat amb què es va redactar la declaració de finals de novembre”, informa l’Ara.

La pregunta clau del qüestionari enviat als nuclis plantejava si calia mantenir la proposta de candidatura unitària que va fixar l’ANC en el seu full de ruta en l’última assemblea general “com l’única opció a la qual pugui donar suport” l’entitat.

Segons l’informe lliurat al secretariat, al qual ha tingut accés l’Ara, un 61,3% de les assemblees haurien avalat insistir en aquesta reivindicació, tot i que de maneres “més o menys flexibles”, i només un 38,7% no ho veurien “imprescindible”.

Aquests resultats no van acabar de convèncer algunes de les assemblees territorials, que no veien reflectit el seu posicionament en la declaració feta pública pel conjunt de l’entitat.

Finalment, aquests nous resultats van arribar en una reunió del secretariat que va tenir lloc dissabte passat i, segons el document al qual també ha tingut accés el diari, dibuixen uns matisos importants respecte al primer recompte.

Les dades -que inclouen el buidat explícit de les actes de les assemblees- assenyalen que un 42,4% dels nuclis haurien rebutjat la candidatura única com l’única possible, i fins i tot una vintena la trobarien desaconsellable.

Per contra, només un 24,9% insistirien a considerar la llista reivindicada per Mas com l’única opció a la qual donar suport. Enmig, un 20,3% de les assemblees la veurien com un objectiu prioritari, però sense descartar avalar altres opcions que acordessin els partits, un 6,4% la desitjarien però entenent que és inviable i la resta dubtarien o no expressarien una posició conjunta.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#19 BEJOTA, BCN, 23/12/2014 - 11:20

Nació Digital ha preparat una gran enquesta per als lectors.
El seu vot s'ha desat correctament. Gràcies per participar-hi.
Vots totals: 1.548.625
Sí i Sí: 381.573 (24,64%)
Sí i No: 5.062 (0,33%)
No: 1.161.990 (75,03%

#19.1 BEJOTA, BCN, 23/12/2014 - 11:21

MATRIARCAT CATALÁ:GAME OVER !

#18 Frances, Reus, 21/12/2014 - 23:53

L'ombra de Duran i Lleida és molt allargada. L'espanyolisme crònic d'Unió marca el camí a Convergència. Tots plegats són uns esclaus que posen per davant els interessos del partit que els dels ciutadans catalans. Qui dies passa anys empeny... Oi, Sr. Mas?. Amb Espanya quin futur més fosc.

#17 Carlos Gomez, Bcn, 21/12/2014 - 16:25

Esta mujer ya ha iniciado el camino sin retorno para sustituir a la niña del exorcista.
Ojapidai.

#16 Casper, Bcn, 21/12/2014 - 00:08

O sea para que yo me entienda, la Forcadell y sus adulteres se lo montan a pesar que en aldeas, pueblos y comarcas la gente vaya por caminos distintos. Vamos, que estafan al personal.

#16.1 Casper, Bcn, 21/12/2014 - 11:58

Así que ahora te gusta la Forcadel, suplanta, ¿pero tu eras un poco (o mucho) mariquita?

#15 Dret a decidir?, Ribagorça, 20/12/2014 - 21:39

Aquesta és la concepció del dret a decidir que té l'ANC. Dictadura encoberta presidida per quatre il·luminats que creuen ser els elegits.

Repugnància absoluta i ridícul internacional. Ben aviat la gent negarà haver-los seguit...