Publicitat
Societat · 27 de Juliol de 2021. 16:51h.

Turisme incendiari

El Govern demana no anar a zones cremades

Turisme incendiari

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha demanat a la ciutadania no normalitzar el "turisme incendiari". "No fem excursions programades ni anem a les zones recentment cremades a fer fotografies, és perillós", ha explicat la portaveu del Govern.

Plaja ha sol·licitat als ciutadans que evitin "la circulació i les conductes de risc sobretot a les zones que han estat recentment afectades per incendis". "Volem fer una crida urgent a la responsabilitat ciutadana, a tots els catalans i les catalanes. Evitem i minimitzem les conductes de risc", ha argumentat la portaveu.

Els incendis a Catalunya aquest estiu són elevats. Entre el 15 de juny i el 25 de juliol s'han cremat a Catalunya 2540 hectàrees, una xifra que és 70 vegades superior a la de l'any passat, la quarta més alta dels darrers 15 anys, segons ha explicat avui el Govern.

"El comportament ciutadà és un factor determinant. Un 59% dels incendis han estat provocats per negligències humanes o de forma intencionada. Concretament 10 incendis han estat provocats per burilles", ha dit Plaja.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Rossy, La Sènia, 27/07/2021 - 18:12

Home fan cas a algú que quan pitjor millor.
Bromas aparte es de muy mal gusto ir a ver como ha quedado todo arrasado y no ir a ayudar si se es de la zona.
Però així va el país,...

#1 Jvcs, Barcelona, 27/07/2021 - 17:21

Limitar daños colaterales se llama , hay prensa y twitters y si la gent ve el desastre y las quejas de preguntas en el aire ...¿porqué no hay limp de bosques ? ¿porqué el parque movil es de 2004 ? ¿que formación tiene un agent rural si no es enchufado? ....
Son tantas preguntas como fantasmes de bombers per la republica desapareguts del fregado.