Publicitat
Societat · 10 de Març de 2010. 21:59h.

TV3 fa "malbé" el català

Mossèn Ballarín lamenta la llengua que es parla a Televisió de Catalunya

TV3 fa "malbé" el català

Una imatge d'un gag de 'Polònia'

Mossèn Ballarín ha assegurat que el català "s'està fent malbé. Si t'hi fixes -li diu a Mònica Fulquet-, a la televisió (TV3) el català s'està quedant només amb cinc vocals, no te n'has adonat? El barceloní s'està quedant amb 5 vocals, és així".

Segons el sacerdot, és "impossible" pensar en una ràdio i una televisió en català que no estiguin dominades per un partit polític. "Perquè tothom és d'un partit o un altre i trobar uns paios que governin un ens així és impossible, no seran mai objectius, i entre altres coses, torno a dir, perquè estem governats culturalment pels nostàlgics del comunisme, que només saben rondinar".

En el llibre Què pensa Josep Maria Ballarín, el protagonista ha dit que "la Mari Pau Huguet, que és una professional molt respectable i que ara la tenen arraconada, suposo, va arriar parlant el català de Lleida i sense adonar-se'n el va anar canviant. I per què no podien fer que sortís un senyor parlant mallorquí, i un altre valencà, i un altre de Lleida, o l'Empordà? Estem massa dominats per Barcelona, tot i que el Fabra l'entenc, perquè fonèticament el català de Barcleona, el que parlava el meu pare, era molt bonic".

Ballarín s'ha preguntat "per què un de Lleida no pot escriure l'article lo, a veure, per què? És que el català l'estan destrossant".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Kropotkin, Vic, 11/03/2010 - 13:59

Nazionanistas, os voy a dar la solución de forma gratuita. Simplemente teneis que prohibir hablar en catalán a cualquiera que no tenga el nivel C de catalán.

#6 Marc, Moià, 11/03/2010 - 12:16

Barcelona hauria d'estar sota el mar. En arribar al Tibidabo solament hauria de poder-se veure el mar. Igual que les costes del Garraf. Llavors potser encara ens en podríem sortir com a país.

#5 Marc, BCN, 11/03/2010 - 10:38

Ben (Reus)

Llegeix e-noticies en castellà i veuràs que no es pot llegir....

#4 kider, bcn, 11/03/2010 - 10:18

Vosaltres feu "tres quarts de lo mateix". El català que s'hi belluga a e-noticies és esperpèntic, ple de castellanismes, construccions impròpies en català, no hi fiqueu un pronom feble mai, poseu preposicions on no toca, etc... És lamentable.

#3 Joan, BCN, 11/03/2010 - 10:04

Es lo que tiene una lengua viva, que se populariza ... Ahora si quereis que el CAT sea como el Latin.....