Publicitat
Societat · 18 de Març de 2022. 16:50h.

Ucraïnesos en comptes de magrebins

Unió de Pagesos ofereix feina a refugiats d'Ucraïna per la campanya de la fruita

Ucraïnesos en comptes de magrebins

Unió de Pagesos ha anunciat, a través d'un comunicat, que ha traslladat a diferents conselleries del Govern la seva "predisposició perquè el sector agrari pugui acollir en el marc de les campanyes agràries persones refugiades d'Ucraïna", unes feines en què gran part dels treballadors són d'origen estranger.

El sindicat ha mantingut aquest dijous reunions amb la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, així com converses amb el Departament d'Empresa i Treball, amb l'objectiu que "la pagesia pugui oferir llocs de treball i residència en el marc de les imminents campanyes agràries".

Aquesta voluntat és compartida per Afrucat, Associació Empresarial de la Fruita de Catalunya, segons ha explicat Unió de Pagesos. El sindicat ha demanat "una coordinació àgil per analitzar les diferents casuístiques d'aquestes persones i poder oferir les millors opcions atenent a les seves circumstàncies personals i familiars".

D'altra banda, Unió de Pagesos també ha manifestat que "cal habilitar mesures excepcionals per altres col·lectius que ja resideixen al nostre país perquè puguin accedir a una oferta laboral".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Érika, Terrassa, 18/03/2022 - 17:53

Pobrecillos, pasan de hijos de Putin a hijos de fruta