Publicitat
Societat · 28 de Gener de 2012. 10:53h.

Un advocat denuncia un guàrdia civil per agredir-lo per parlar català

Explica que va rebre cops de porra, bofetades i insults com "polaco de mierda" a l'aeroport del Prat

Un advocat denuncia un guàrdia civil per agredir-lo per parlar català

Dos agents de la Guàrdia Civil, en una imatge d'arxiu

Un jove advocat fiscalista ha denunciat un guàrdia civil per agredir-lo per parlar català a l'aeroport del Prat. El jove, segons informa el diari Ara, anava a agafar un vol cap a Madrid i "després que el fessin creuar dues vegades el detector de metalls –tot i que no havia fet soroll el primer cop–, dos agents de la Guàrdia civil se li van acostar i li van preguntar en castellà si tenia cap problema".

"Ell va respondre que no en català, cosa que li va comportar el calvari que hores més tard va denunciar. La reacció d'un dels agents –de rang caporal, com va comprovar més tard– va ser 'burlesca i agressiva', segons ha explicat D. T., i li va reclamar que li parlés en castellà. En no rebre resposta –D. T. afirma que pretenia evitar problemes per no fer tard– hauria estat traslladat a una petita sala propera on no hi havia ningú més. Durant el trajecte i ja a dins, el jove va canviar-se al castellà per col·laborar, però ja hauria estat massa tard", s'explica.

"Un cop dins l'habitació, amb només una cadira i una taula, D.T. recorda que li van fer treure les sabates i la jaqueta i el caporal li va pegar un fort cop a la cuixa amb una porra o un altre objecte metàl·lic que el va fer caure i li va adormir la cama durant una hora. Segons el denunciant, llavors l'agent el va tirar a la cadira i allí el va colpejar cinc vegades amb la mà estesa –per no deixar marca– mentre li cridava 'polaco de mierda' i 'parla ara en català si tens collons'", s'afegeix.

També s'explica que "mentrestant, el jove agent s'ho mirava "perplex". Després de les agressions, el van fer sortir de la sala i, en veure que trucava a emergències per denunciar la situació, van decidir denunciar-lo ells per insults i per no voler-se identificar. D. T., que no va voler signar el document, va exigir enmig d'un atac d'ansietat conèixer els números de placa dels agents i tenir una còpia de la seva denúncia –els coneixements com a advocat li recomanaven aquestes i altres actuacions–, tot i que només hauria aconseguit això últim després de pressionar".

Publicitat
Publicitat

138 Comentaris

Publicitat
#69 Fran, Llinars, 31/01/2012 - 02:30

De ben segur que aquest ha volgut montar tot aquest pollastre perque li treguin la multa per pixar al carrer o conduir begut, i que millor forma que amb el disc ratllat de sempre.

#68 Esquino, Castelldefels, CASTELLDEFELS, 30/01/2012 - 12:14

PUES ANDA QUE AQUEL QUE DIJO QUE NO HI HAURA INDEPENDENCIA MENTRE UN CAMBRE DE PUIGCERDA PARLI EN CASTELLA,.....NO SE QUIEN ERA, PERO DEBIA ESTAR BEN SONAT, DIGO YO.

#67 esquino, celadas54@hotmail.com, 30/01/2012 - 12:11

NO ME CREO NADA DE NADA, PERO NADA. TAL COMO ESTA EL PATIO,. TODO VALE Y NO ES ESO NI MUCHO MENOS

#66 Jose ESPAÑA, Madrid, 30/01/2012 - 11:34

Aun se quedaron cortos con el picapleitos.
A los abogados ni agua.
Por cierto,"no" en Catalan se pronuncia com en Español,no ?

#65 Fenix, El Prat, 29/01/2012 - 22:32

Los numeros de placa de estos dos delincuentes
h.p cobardes són:

U-80801-T i W-18153-L.#65.1 INDEPENTDENTZIA, MADRIT, 30/01/2012 - 05:49

Doncs, que a aquets impresentables cavernaris espanyols, que els expulsin de CATALUNYA i els fotin de vigilants a la illa del Peregil.

#65.2 Joan, bcn, 30/01/2012 - 16:07

eso eso sin juicio y sin defensa, como en la mejor de las dictaduras bananeras. ¿En esto convertireis Catalunya?