Publicitat
Societat · 19 de Setembre de 2015. 09:46h.

Un alcalde francès ordena retirar una barca pintada amb l'estelada

Estava exposada en una vinya de Banyuls de la Marenda

Un alcalde francès ordena retirar una barca pintada amb l'estelada

Barca pintada amb els colors de l'estelada

L'alcalde de Banyuls de la Marenda (Banyuls sur Mer en la toponímia francesa), una localitat propera a la frontera franco-espanyola, ha ordenat aquest divendres a un propietari que retiri l'embarcació que havia exposat a la seva vinya particular. El motiu és que s'exhibia pintada amb els colors de la bandera estelada.

Jean Michel Solé, que es va presentar a les darreres eleccions municipals amb les sigles de la formació no alineada Divers Droite,  és un polític conservador que va sortir elegit amb un 50'4% dels vots contra el 49'5% del seu contrincant Roger Rulls, socialista i professor de català. El propietari diu que l'alcalde Solé li va trucar i li va fer retirar la barca, que duia un mes exposada públicament sense pintar. La vinya es troba al marge de la carretera, molt a prop del Museu Arístides Mallol. 

Segons un veí de Banyuls, Ramon Faura, la policia es va presentar a la propietat justificant la seva presència i dient que "només executaven ordres de l'alcalde". Per a Faura, l'ordre és un error, ja que ha arribar precisament "quan el propietari va decidir pintar l'embarcació amb els colors de l'estelada en solidaritat amb el 27S i el procés sobiranista català". 

A més a més, segons el veí de la localitat, la barca no violentava cap element del paisatge i els veïns aprovaven la seva presència. "El que desfigura el paisatge són les plaques solars gegants que la companyia EDF ha instal·lat, gairebé en vertical, en un mas veí".  Això sí: segons Faura, tota la conversa amb la policia va desenvolupar-se "de bon rotllo".

Pintada independentista a la vinya

92 Comentaris

Publicitat
#58 Pepe, Berlín , 22/09/2015 - 11:19

La verdad que alcaldes así hacen falta... En Francia saben muy bien que Cataluña nuca fue una nación., por eso no tiene que tener barcas pintadas con la bandera del reino de Aragón! Es más saben que Cataluña fue en el 1200 parte de Francia y después de Castilla ! Así que entiendo al alcalde.

#58.1 \\*\\ adios espanya \\*\\, Barcelona, 01/10/2015 - 01:49

Embustes los justos, catalunya no nacio ayer, pedazo de embustero

#57 ramon, barcelona-c, 21/09/2015 - 11:05

Tenim massa cognoms catalans alineats amb el reaccionarisme aqui i alla !!!!
Desgraciadament tenim molts que no son de fiar !!

#56 Kropotkin, Vic, 20/09/2015 - 14:24

Joer, eso parece Bahía Cochinos cuando los norteamericanos hicieron aquel famoso desembarque para volvernos a robar las colonias... Jua, jua, jua,...

#54 Josep, Figueres, 20/09/2015 - 10:24

A tots us veig molt feliços perquè un alcalde de dretes fa retirar una barca (però no la pintada). Tots aquests orgasmes mentals nacionalcatòlics espanyols de què gaudiu, veurem com esteu el 27-S a la nit... I a partir del 28-S ;-)

#54.1 Rafael, Castellon, 21/09/2015 - 13:16

Ya verás como estas tu cuando esteis fuera de Europa ignorante de la vida.... Europa uniéndose y cuatro tarugos como tu queriendo independencia sin decirle al pueblo que consecuencias traerá. Yo también tengo ganas de que llegue el 27 y 28 como nos vamos a reír yo voto JUNTS PEL SI!!!!JJAJAJAJJAJJA

#53 DaniD, Barcelona, 20/09/2015 - 01:16

Y pensar que Junqueras y Mas contemplaron la opción de emcargar a Francia el ejército y la Defensa de su Catalunya independiente.

No se puede ser más iluminado...
...por la luz del despropósito:

http://politica.e-noticies.es/erc-se-plantea-ceder-a-francia-la-defensa-de-catalunya-75975.html