Publicitat
Societat · 9 d'Agost de 2019. 13:56h.

Un altre presumpte cas del 3%

La Fiscalia creu que Jordi Pujol Ferrusola estaria vinculat amb cinc nous comptes bancaris

Un altre presumpte cas del 3%

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha demanat a Andorra el saldo i moviments de diversos comptes oberts en aquest país a nom d'un amic i soci de Jordi Pujol Ferrusola, el fill gran de l'expresident català, en les que va poder amagar fons fins ara desconeguts, segons la Fiscalia Anticorrupció.

El magistrat José de la Mata vol esbrinar quan es van obrir aquests comptes, si encara estan actius, quins moviments s'hi han fet i quants diners hi ha. L'objectiu del jutge, que fa anys que investiga l'origen i el destí de la fortuna de la família Pujol, és aclarir el volum total dels diners que tindrien a Andorra, ara que està a punt de tancar la investigació.

La fiscal Belen Suárez havia demanat al jutge que enviés una comissió rogatòria a quatre entitats bancàries andorranes per poder obtenir tota la informació financera de la qual disposin a nom de Francesc Robert Ribes, exdirector de la televisió del Principat i també investigat en la causa.

En una interlocutòria, avançada aquest divendres a El Mundo, s'informa que Jordi Pujol Ferrussola ha sigut o és titular de més fons dels que és tenint controlats Fins ara a Andorra, il 'assenyala com a titular de, com a Mínim, zinc Comptes d'Andbank en que també va apareixen a els 'empresaris Antoni Zorzano i Robert Ribes.

En concret, en un dels comptes d'Andbank es va registrar un abonament de 350.000 dòlars procedent d'un compte a Andorra titularitat de Holding Robert & Compte, de la qual Ribes no va donar cap justificació. També una altra a Banc Sabadell d'Andorra titularitat de Ribes i que va garantir un aval d'aquesta entitat andorrana a Fibanc pel préstec concedit al seu torn per Fibanc l'empresa Altraforma, i ho va fer, segons el jutge, "en els mateixos termes en què el mateix Jordi Pujol Ferrusola havia garantit "un aval idèntic.

"Segons la documentació aportada, Jordi Pujol Ferrusola, en connivència amb Francesc Robert Ribes, va utilitzar diferents comptes bancaris en què figurava com a titular aquest últim", resumeix el jutge per demanar la informació davant la sospita que el fill de Jordi Pujol posseís més diners a Andorra del que es coneixia.

La Fiscalia demana a l'Audiència Nacional que el requeriment de documentació als bancs sigui exhaustiu i comprengui "les ordres de gestió que, per escrit, correu electrònic, telèfon, gestor o intermediaris, s'haguessin donat sobre aquests comptes bancaris". I reclama, també, "les instruccions proporcionades pel client presents en el sistema informàtic de l'entitat, el registre de signatures autoritzades i les adreces i telèfons a disposició per contactar amb el client o amb tercers en la seva absència".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#18 Antonio, Barcelona, 11/08/2019 - 03:59

Y pensar que todavía hay mucho garrulo que da dinero a la "caja de solidaridad" jajajajajajaja

#17 Hilario, Barcelona, 10/08/2019 - 23:53

Inmunidad total para la familia Pujol. Saben demasiado de demasiada gente importante...

#16 Capit@n España, El koiné solo o con leche?, 10/08/2019 - 16:40

Carai, si que tenia misals l'herencia de l'Avi Florenci...hehehehehheehehehe...I la borregada indepe recollint calers per que a l'Arturu Mas no li embarguin els casoplons..hehehehehehehehehe

#15 Annibal, Valencia, 10/08/2019 - 08:22

Els jutges podrien també investigar els comptes secrets de la família real. Sobretot de l'emèrit Juan Carlos. També demanar-los que justifiquin la procedència d'aquests diners i valors. La llei i la justícia hauria de ser igual per a tots i no ho és. L'Estat Espanyol és un dels més corruptes del món.

#15.3 Capit@n España, El koiné solo o con leche?, 10/08/2019 - 16:41

Ay rabasut...que et penses que l'Avi Florenci rentaba més net.?????.hehehehehehe

#14 Galba, Barcelona, 09/08/2019 - 23:06

Si no es respecten ni las Cases Reals, on anirem a parar?