Publicitat
Societat · 7 de Juny de 2020. 09:29h.

Un article a El Periódico augura l'exculpació de Trapero

José Antonio Zarzalejos: "té moltes opcions que sigui absolt"

Un article a El Periódico augura l'exculpació de Trapero

Josep Lluís Trapero durant el seu judici a l'Audiència Nacional

El periodista José Antonio Zarzalejos preveu l'absolució del cap dels Mossos durant l'operatiu de l'1-O, Josep Lluís Trapero en un article publicat aquest diumenge a El Periódico. El periodista pronostica que els magistrats de l'Audiència Nacional s'alinearan amb la sentència del Suprem, "descartant la rebel·lió" i considera que hi ha moltes probabilitats que Trapero sigui absolt perquè "concorren circumstàncies que l'eximirien de responsabilitat".

"Hi ha pocs dubtes en aquest òrgan jurisdiccional que tots dos alteraran les seves conclusions i s'alinearan amb la sentència del Suprem, que va tipificar els fets de setembre i octubre de 2017 a Catalunya, atribuïts a 12 dirigents del 'procés', com sedició, descartant la rebel·lió" apunta l'escrit.

"Es considera que l'advocada de Josep Lluís Trapero, Olga Tubau, "té moltes opcions que el seu client sigui absolt", així com el seu subordinat, perquè hi concorren circumstàncies que li eximirien de responsabilitat" explica.

Segons Zarzalejos, una d'aquestes circumstàncies seria el fet que Trapero va enviar efectius de la Brigada Mòbil el 20 de setembre del 2017 a la concentració a la Conselleria d'Economia però el cap de brigada va considerar "impossible el desallotjament". D'aquesta manera, el periodista afirma que es dedueix "que hi va haver intenció en el comandament policial autonòmic de dissoldre el tumult".

"La qüestió clau perquè prosperi l'absolució del que va ser màxim comandament operatiu de la policia catalana és que quedi provat que no hi va haver concertació entre els dirigents polítics i els policials autonòmics en el fracàs de l'actuació dels seus agents en el comportament professional dels binomis de mossos que es van distribuir pels col·legis electorals sense evitar la seva utilització com a tals al llarg de la jornada de l'1-O" assenyala.

El periodista també explica que "la voluntària compareixença de Trapero com a testimoni en la causa del 'procés', ha afavorit el criteri absolutori que es percep a l'Audiència Nacional".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 Soloesmiopinion, Tabarnia, 08/06/2020 - 14:52

Como se nota la mano de Pedro Sánchez y su amiga Loli.

#9 Newtral, País petit, 07/06/2020 - 22:21

Si resulta innocent, que esperen a jutjar als Gc que van mentir al Tribunal?
Ai es veritat, que davant la lllei, tots somos iguals..... Menys la monarquía i la Gc

#9.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 08/06/2020 - 14:51

Muy bien campeón. Ahora vas y te lees la noticia, que no te va a doler.

#9.2 Newtral, Suissa, 08/06/2020 - 16:21

Sabes que es el tiempo condicional? Sería bueno que ley eras bien antes de mostrar tu escasa educación

#8 JohnMcLane, Barcelona, 07/06/2020 - 19:40

Si en la Consejería de economía habían dos dotaciones de antidisturbios, las fotos no mienten, Pérez de los Cobos dijo que habían dos mossos. Lo que hace este hombre no son informes, sino fabulaciones. Y con el 8m lo mismo.

#7 JohnMcLane, Barcelona, 07/06/2020 - 19:40

Es que si la sentencia se tiene que basar en el informe de Pérez de los Cobos, no le queda más remedio que absolverlo. Si donde había un coche de la gc destrozado, hay vídeos que lo demuestran, Pérez de los Cobos dijo que habían 7. Si en este coche se encontró las armas abandonadas por los gc, Pérez de los Cobos dijo que se las habían llevado.

#5 Lolo, Barna, 07/06/2020 - 17:27

A saber lo que no les habra contado este sujeto a Fiscalia.... Desde luego, es alarmante que ni siquiera su suegra haya salido en el FAQs y nadie se haya vuelto a acordar de el. Aqui se ha cocinado algo, esto parece evidente.