Publicitat
Societat · 18 d'Octubre de 2020. 16:28h.

Un assessor de la Generalitat qüestiona la gestió d'ERC

Bonaventura Clotet: "Les coses no s'estan fent bé"

Un assessor de la Generalitat qüestiona la gestió d'ERC

El cap del servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol i un dels assessors de la Generalitat en matèria del covid, Bonaventura Clotet, ha manifestat aquest dissabte que "les coses no s'han fet bé" pel que fa a la gestió de la pandèmia. Clotet forma part dels experts científics, epidemiòlegs i matemàtics que presten assessorament a la Generalitat, juntament amb Jaume Padrós, Antoni Trilla, Oriol Mitjà i Àlex Arenas.

El doctor Bonaventura Clotet, que ha participat en el programa FAQS de TV3 juntament amb el secretari general de Salut Marc Ramentol, ha considerat si s'haguessin destinat més recursos a la recerca i a la detecció precoç no serien tan necessàries les mesures que afecten l'economia, com el tancament de bars i restaurants.

Bonaventura Clotet, preguntat sobre l'editorial de la revista The Lancet que critica les mesures empreses a Espanya per aturar la pandèmia, ha afirmat que "The Lancet patentitza que les coses no s'han fet bé i es podrien haver fet millor".

"On s'ha d'abocar recursos i diners és en fàrmacs per aturar la malaltia des d'un principi i en un diagnòstic precoç per evitar mesures que són tan penoses per restaurants comerç, etc" ha apuntat. "No estaríem tancant els restaurants per un brot de grip, i això és perquè encara té deu vegades més mortalitat el coronavirus" ha explicat en l'entrevista. "Demano més diners per la recerca perquè això serà el que escorci aquest període de temps de tancaments, crisi, etc" ha recalcat.

"Quan sento el doctor Ramentol i la Generalitat em sembla bé, però penso que hauríem de tenir una línia d'actuació a la vegada molt més implementada, que seria de recerca i de testar tothom i de desenvolupar tractaments" ha assenyalat. "Amb tots els diners que s'han perdut i la crisi econòmica, si s'hagués previst que si s'invertís a desenvolupar eines per diagnosticar i en tractaments que evitessin la progressió no seríem on som" ha dit.

El secretari general de Salut Marc Ramentol, ha afirmat que "tinc clar que aquesta pandèmia es controlarà en la mesura que puguem tenir tractaments que fem inicialment, els estem desenvolupant i crec que això en pocs mesos disposarem de fàrmacs que ens permetran bloquejar el virus". Ramentol també ha assegurat que disposen de 2.300 rastrejadors i que "en posarem més".

"Començarem a millorar el rastreig, fins ara ens dedicàvem a identificar contactes estrets. Ara n'identificàvem cinc per a cada nou contagi i ara començarem a investigar on es creuen, com s'han contagiat, intentarem refer la història de tots, fins ara això ho fèiem quan hi havia un brot complex" ha admès.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#9 Sergi Sergio, Barcelona, 19/10/2020 - 13:47

Claro que se hacen mal, mal, no, muy mal, total la unica condicion para ser gobernante aqui es llevar el lacito amarillo y decir un par de veces al dia que la culpa de cualquier cosa que pase es de España, asi nos va, menuda tropa.

#8 La hora de la rebelión , Barcelona, 19/10/2020 - 10:44

Como puede afirmar que la gripe tiene una mortalidad 10 veces superior al coronavirus? Eso fue en marzo-abril. Desde entonces la mortalidad es incluso menor que la gripe, que hizo 18.000 muertos en 2018 (en España). Ahora mismo estamos en menos de 100 muertos al día de los cuales la mayoría se imputan al covid pero la gente muere de otra cosa.

#7 Montserrat, Manresa, 19/10/2020 - 09:12

El famós comité dels "4 savis" que lluien el llaçet arreu on anaven, ara dos ja començen a descobrir el nivellet de qui els va contractar. Els volien fer combregar amb rodes de molí pero al final s'ha descobert la mediocritat. Malgrat ara vulguin passar pel purgatori el pecat d'avalar a la banda d'inpetes es paga i no s'oblida tant facilment

#7.1 Antonio, Barcelona, 19/10/2020 - 11:39

Que curioso que del comité de sabios ( al menos 3 de ellos muy cercanos a Puigdemont) están empezando a rajar contra la consellera de ERC y el Govern pilotado por Aragonés justo una semana después de marchar Torra. Parece que estos también están teledirigidos desde Waterloo y es una estrategia más de cara a las elecciones.

#6 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 19/10/2020 - 00:22

"El Gobierno catalán adquiere los ventiladores en China y, tras su entrega, se da cuenta de que no sabe cómo funcionan, por lo que subcontratará a un tercero"

cronicaglobal.elespanol.com 19-10-2020

Si sobrevivim a aquesta gent el National Geographic ens dedicara una tele serie monografica que riete tu de La Vida de Brian

#5 Ojotuerto, Calafell.tab, 18/10/2020 - 22:08

Y no van a peor las cosas (todavía) , porque la vida real y el movimiento está ralentizado (el CoViD , tapa el parón económico, el productivo) del empleo generalitat vitalicio más que nunca y las colas de caridad a tope. La solución es separar el Litoral (productivo) del rural subvencionado, flojo y especulador. Tabarnia is not Catalunya!!!!!