Publicitat
Societat · 19 de Maig de 2015. 18:28h.

Un assessor de Líbia adverteix que l'Estat Islàmic infiltra gihadistes a les pasteres

“Els traficants els estan passant a Europa dissimulats entre els immigrants que travessen la Mediterrània”

Un assessor de Líbia adverteix que l'Estat Islàmic infiltra gihadistes a les pasteres

Immigrants, en un pastera, en una imatge d'arxiu

Abdul Basit Haroun, assessor del govern oficial de Líbia, ha afirmat en una entrevista concedida a la BBC Radio 5 que "els traficants estan passant gihadistes a Europa, dissimulats entre els immigrants que travessen la Mediterrània amb les barcasses".

El polític basa aquesta afirmació en converses mantingudes amb traficants al nord d'Àfrica. També hi afirma que l'Estat Islàmic, a més a més, en treu profit econòmic, ja que permet als traficants aquestes operacions a canvi de la meitat dels guanys que els reporten. “Els estats europeus no saben qui pertany a l'Estat Islàmic i qui no”, assegura.

És un advertiment que ja havien fet anteriorment l'ambaixador d'Egipte al Regne Unit, membres dels serveis d'intel·ligènia d'Itàlia i que també va fer el març passat Frontex, l' Agència Europea per a la Gestió de la Cooperació Operativa a les Fronteres Exteriors dels Estats membres de la Unió Europea .

L'octubre passat, en un vídeo realitzat i distribuït per Estat Islàmic en què es mostrava la decapitació de 21 hostatges a les costes líbies,  un gihadista amb la cara coberta amenaçava davant la càmera: "Avui som al sud de Roma, a la terra musulmana de Líbia". Una amenaçada velada que va despertar totes les alarmes i que va declarar el diplomàtic Paolo Gentiloni que la possibilitat de l'arribada de gihadistes camuflats era un risc "considerable".

Per la seva part, Wasim Nasr, periodista expert en gihadisme a Radio France 24, va manifestar a l'emissora que "l'Estat islàmic no té interès en enviar combatents dissimulats en les embarcacions, sinó que prefereix cridar els radicals que tenen passaports europeus a lluitar a Síria i Iraq”. És una afirmació que matisa un altre expert  en islamisme, Roman Caillet, investigador de l'Institut Francès del Mitjà Orient, recentment expulsat del Líban per les seves autoritats. Caillet està d'acord en l'interès d'EI per captar gihadistes europeus, però que "al mateix temps, l'EI s'aprofita dels immigrants per implantar cèl·lules dorments en territori europeu, per tal de castigar Occident pels raids dels seus exèrcits al Mitjà Orient"

Des de la caiguda del coronel Gadafi, l’Estat Islàmic, que està implantant el seu model de califat en diversos territoris africans gràcies al jurament de fidelitat que fan els diferents grups islamistes radicals de la zona, ha anat controlant un territori cada vegada més ampli de Líbia, sobretot a l'àrea de Syrte, ciutat a 500 quilòmetres de Trípoli, i de Derna a 1300 quilòmetres de la capital. Conscients del sobtat interès de les autoritats europees per aquest país, els seus dirigents no dubten a amenaçar-los amb creixents onades d'immigrants que provoquin més catàstrofes humanes al mar, una estratègia que ja havia fet servir més d'una vegada el dictador Gadafi.  

Habul Bassit Haroun, el polític que ara ha llençat l'alerta, és conseller assessor del govern de Toubrouk, l'executiu elegit per la Cambra de Representants que va sortir de les eleccions del 25 de juny, l'únic reconegut per la comunitat internacional dins del caos de poders que regna avui a Líbia.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#5 egarense, Terrassa, 20/05/2015 - 16:58

Da igual la ideología que tengamos, creo que esto nos debería de preocupar a todos
No entiendo los comentarios que ligan la xenobofia
con no estar de acuerdo en la entrada indiscriminada de personas , sin documentacion alguna

#4 Mustafa, Barcelona, 19/05/2015 - 21:17

I clar, segons els feixistes la solució és bombardejar aquestes pasteres!

#4.1 pilar, barna, 20/05/2015 - 11:03

Ningú ha parlat de bombardejar pasteres, el que volen és destruir els vaixells de les màfies que trafiquen amb persones, obviament buides i anclades als ports.
A europa no som tan brutals cóm altres parts del món.

#4.2 Ramon, Santa Coloma de Farners, 20/05/2015 - 12:27

La solució potser passa per ajudar econòmicament en origen, prèvia neteja de governs tribals corruptes, i previ compromís dels estats occidentals de no saquejar més els recursos naturals.

#4.3 El azote de los necios, Barcelona, España, 20/05/2015 - 13:28

Mustafá, la solución es que volváis a vuestros países y que os ayuden los países ricos islámicos como Qtar, Emiratos árabes, Turquia, etc, que son vuestros hermanos.......Europa tiene que volver al status quo de hace 20 años. En esa época no existía terrorismo islámico , por una razón obvia.....

#3 El mico de l'anís, Badalona, 19/05/2015 - 20:55

Com es diu aquests assessor, Anglada o Hernando?

#2 Zaforas, bcn, 19/05/2015 - 19:59

Qué cosa más rara, de gente que lanza a los cristianos por la borda en alta mar nunca lo hubiera imaginado.

#1 G. Bellalta , Barcelona, 19/05/2015 - 19:10

Los que tenemos aquí vienen en clase turista, con pasaporte