Publicitat
Societat · 15 de Desembre de 2013. 11:54h.

Un centenar de gihadistes viuen a Catalunya

Enguany s'han celebrat diversos congressos salafistes, segons La Vanguardia

Un centenar de gihadistes viuen a Catalunya

Musulmans resant a Lleida (Imatge: TV3)

Un centenar de gihadistes que viuen a Catalunya estan disposats a propiciar accions violentes elaborades o també del tipus d’"autoradicalització" o de "terrorista sobtat", com les que hi ha hagut a Londres, Boston i París, segons informa La Vanguardia de fonts de la lluita antiterrorista. El diari també explica que enguany s'han celebrat diversos congressos salafistes que preocupen tots els cossos de seguretat occidentals.

Per aquesta raó l'Estat ha deplegat una xarxa d’agents -Policia Nacional, Guàrdia Civil, CNI i Mossos d’Esquadra- per tot Catalunya que han teixit un sistema d’alerta preventiva destinat a detectar i avortar l’amenaça terrorista procedent dels grups islamistes radicals.

El periodista Eduardo Martín de Pozuelo explica que als congressos celebrats a Catalunya congressos hi assisteixen ulemes o doctors de la llei islàmica procedents de l’Aràbia Saudita, Kuwait, Qatar o la Unió dels Emirats Àrabs, a més d’activistes procedents de tot Europa i d’altres punts d’Espanya.

També assenyala que els agents han detectat l’arribada de grans quantitats de fons a Tarragona –i especialment a Torredembarra– procedents de països del Golf i destinats a finançar el wahhabisme i un discurs islàmic radical.

L’oenagé kuwaitiana Revival of Islamic Heritage Society (RIHS) es perfila com un canal principal per on discorre aquest flux monetari cap als sectors més fonamentalistes de la comunitat islàmica del Tarragonès. 

Aquesta oenagé, inclosa pel Departament del Tresor dels Estats Units a lal lista d’organitzacions vinculades a Al-Qaida, hauria sufragat elscongressos salafistes i la construcció d’una escola religiosa. Els focus de salafisme o islamisme radical a Catalunya es troben a Reus, Salt, LLeida, Mollerussa, Mollet del Vallès, Barcelona -Raval i Besòs Mar-. 

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#21 pere, Girona, 20/12/2013 - 00:06

La situació dels salafistes es molt preocupant a casa nostra.No es cap broma.S' han abortat diversoes tentatives d'atemptats entre Espanya i França. No es cap broma. Estan estenguent les seves xarxes entre nosaltres i aquí la gent veu musulmans a per tot però no s' enteren de res.Tenim un llop molt

#20 3, u, 16/12/2013 - 09:25

Vols dir?... vols dir que els il.lustres representants de Solomon Brothers, Lehman Brothers i Goldman Sachs (entre d'altres molts distingits amics dels CiUnistes netanyahus a CAT) no són més de d'un centenar?.

#19 Pep, Reus, 15/12/2013 - 21:03

Que Catalunya hagi esdevingut el focus del yihaidisme a Europa, es una noticia molt preocupant. Que tinguem a casa nostra el 26% dels musulmans de tot l´estat, un altra noticia: Algún dia els partits i polítics d´aquest país haurán d´explicar el perqué, esperem que no sigui massa tard...no en volen!

#18 Pere, Girona,Spain, 15/12/2013 - 20:53

Si estan d'acord amb el procés sobiranista, son benvinguts.

#18.1 Pollo, Sarria, 16/12/2013 - 08:05

Sarraceno

#17 Calimero, Barcelona, 15/12/2013 - 18:55

Solo solo los hay sino que aspiran a la hipotética catalauña independiente y debil ya que eso sería beneficioso para la islamisazación... Tiempo al tiempo y preparáos para vivir en la provincia de ultramar del reino de Marruecos Qatarluña.. y con inmersión en Cat-Alá..