Publicitat
Societat · 3 de Març de 2020. 20:40h.

Un centenar de metges i infermeres en quarantena al País Basc

D'un total de 220 persones en aïllament als seus domicilis

Un centenar de metges i infermeres en quarantena al País Basc

Un centenar de sanitaris de diferents àrees, entre metges i infermeres, es troben aïllats als seus domicilis al País Basc pel brot de coronavirus que afecta la regió. En total, ja són 220 les persones en quarantena per a evitar la propagació del patogen Covid-19. La conselleria de Salut basca manté controlades a aquestes 220 persones que han pogut mantenir contacte de risc amb alguna de les 13 persones que han donat positiu en Covid-19. El País Basc pateix un dels principals focus a Espanya, especialment a Vitòria on s'han donat 10 positius dels 13.

L'aïllament dels sanitaris ha obligat al Govern basc a convocar d'urgència aquest dimarts l'ampliació de la borsa de treball per contractar sanitaris que supleixin les baixes i en previsió a futures quarantenes de personal durant els pròxims sis mesos. El procés d'incorporació no tindrà exàmens i es valorarà únicament la formació, experiència i idiomes dels candidats.

La decisió s'ha pres davant la dificultat de cobrir les baixes pel contagi del virus per part dels sanitaris de l'Hospital Txagorritxu. El brot de l'hospital Txangorritxu ha afectat un total de 7 dels 13 casos de coronavirus que s'han registrat a Euskadi.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT , ¿ PER QUÈ LES PERSONES QUE BENEN DE ZONES DE RISC DEL CORONAVIRUS NO PASAN CAP CONTROL SANITAR, 04/03/2020 - 00:06

LA MESURA .. SANITARIA PER EL CORONAVIRUS de JUGAR ELS partits de Futbol y baloncesto a PORTA TANCADA , Per que los Equipos benen de ZONES DE ALT RISC DEL CORONAVIRUS . Fantastica Mesura plactica . Clar que no servira de molt o de res .Ja que moltes persones benen cada dia de ZONES DE RISC DEL CORONAVIRUS