Publicitat
Societat · 22 de Juliol de 2015. 21:21h.

Un circ sense lleons

El Parlament aprova la llei que prohibeix els espectacles amb animals de la fauna salvatge

Un circ sense lleons

Imatge de la votació

El Parlament ha aprovat aquest dimecres la llei que prohibeix els espectacles de circ amb animals de la fauna salvatge, prohibició que entrarà en vigor d’aquí a dos anys.

La iniciativa, promoguda per CiU, ERC, el PSC, ICV-EUiA i la CUP, també estableix que “el govern ha de crear en tres mesos un observatori, amb representants de l’etologia, la veterinària, la zoologia, l’advocacia, el circ i entitats de protecció dels animals”.

Aquest observatori tindrà per objecte “avaluar l’ús d’animals en circs i si cal prohibir, pel benestar dels animals, els espectacles que n’utilitzin d’altres espècies”. Precisament, aquest punt ha obtingut els vots favorables de tots els grups, tret de C’s, que hi ha votat en contra.

La llei ha estat aprovada amb 105 vots a favor (CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA, CUP i Marina Geli), 19 en contra (PPC) i 8 abstencions (C’s).

En el debat hi han participat Marta Pascal (CiU), Oriol Amorós (ERC), Jordi Terrades (PSC), Rafael Luna (PPC), Hortènsia Grau (ICV-EUiA), Matías Alonso (C’s), Isabel Vallet (CUP) i Marina Geli. L’han seguit dins el saló de sessions representants del sector del circ i també d’entitats de defensa dels animals.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 Jesús, Murcia, 23/07/2015 - 09:57

Ya era hora que se respetara la dignidad y bienestar de los animales. Hay que acabar con los espectáculos con animales, sean del tipo que sean.

Lo siento por los que creían que se prohibieron los toros porque eran españoles.

Ahora falta que se prohiban los toros embolados, los correbous y demás

#11 Pepón, Bcn (España), 23/07/2015 - 09:30

También deberían prohibir que en el circo del Parlament hubieran golpistas que promuevan el incumplimento del ordenamiento jurídico de un Estado Democrático de Derecho y el incumplimento de las Sentencias judiciales.

#10 guillermet, l'Ampolla, 23/07/2015 - 00:12

I dels espectacles dels bous embolats o dels bou capllaçats que se celebren a la República Baldanera d'Ebrelàndia de quin pa fem sopes?. Sembla que per al nostre Parlament Catalunya limite al sud pel Coll de Balagué.

#9 Carlos Gomez, Bcn, 22/07/2015 - 23:50

Tot aixo esta molt be.
Ja era hora que es prohibis l´us del animals salvatges per distreure als animals amb corbata, que nomes saven presumir de que els seus deus son els millors i de tenirla mes llarga que la resta de veins de la escala.

#9.1 Jesús, Murcia, 23/07/2015 - 09:55

Genial tu comentario !!! Totalmente de acuerdo.

#8 Carlos Gomez, Bcn, 22/07/2015 - 23:36

I si s´avorreixen, poden anar a caçar porcs sanglars a la Plaça Lesseps perque el malparits i insesibles veins no els maltractin.