Publicitat
Societat · 10 de Setembre de 2021. 19:46h.

Un dels guardonats pel Parlament acusa la Generalitat de "repressió"

Afirma que la gent "també va ser represaliada pel govern del país que defensava"

Roger Español, un dels guardonats amb la Medalla d'Honor del Parlament, ha acusat la Generalitat de formar part de la "repressió". "Aquesta medalla no és a títol personal, però sí que té un nom, la repressió de l'Estat espanyol. Per desgràcia també té un cognom que l'acompanya. La repressió de la Generalitat de Catalunya", ha afirmat al seu discurs durant l'entrega de la distinció.

"Quan aquesta medalla entri a la història de Catalunya, a massa gent li recordarà, per sempre i en tot moment, que també va ser represaliada pel govern del país que defensava", ha afegit Roger Español.

El guardonat ha afirmat que "des de fa quatre anys no hem avançat ni un pam tant en l'aspecte antirepressiu com en la consecució de l'independència". En el seu discurs ha instat al Parlament i al Govern a "enfrontar-vos a l'Estat per implementar el mandat de la ciutadania".

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha admès que la Medalla d'Honor "és un acte polític". "Aquí hem vingut a fer política", ha afegit. Durant l'acte hi ha hagut crits d'"independència" per part dels assistents.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#21 Francisco, Riu, 11/09/2021 - 17:59

La carga psicológica de su apellido debe ser durísima.

#20 Sergi Sergio, Barcelona, 11/09/2021 - 12:57

Quiero un cargo ya, no quiero medallas, quiero chupar del bote y de la mamella, yo tambien quiero mi parte del botin.

#19 Rasca, castelldefels, 11/09/2021 - 12:01

El tuerto va loco por un cargo......Hoy 11 de septiembre nada que celebrar....Res a celebrar

#18 C, Vilassar de Mar, 11/09/2021 - 10:07

Acceptar una medalla per haver patit repressió, de mans de qui consideres haver patit repressió, és molt budista. Ja tenim a tocar la República Budista de Catalunya.

#16 Reciario, Teatro Flavio, 11/09/2021 - 05:28

Viendo los galardonados con el Principe de Asturias, Legión de Honor en Francia u Orden del Imperio Británico y viendo los galardonados con la Medalla de Honor del Parlament de Cataluña, a uno se le aclaran muchas cosas, toda una epifanía, vamos!