Publicitat
Societat · 25 d'Octubre de 2012. 17:35h.

Un exdirector general del Madrid recomana diàleg

Inocencio Arias admet que "el sentiment separatista a Catalunya ha quallat"

Un exdirector general del Madrid recomana diàleg

Inocencio Arias, en una foto d'arxiu

L'exdirector general del Reial Madrid, Inocencio Arias, ha reclamat que "hauria de ser possible, dialogant, donar alguna satisfacció a les pretensions fiscals catalanes", en un article d'opinió al diari El Mundo.

El diplomàtic ha fet aquesta afirmació després de repassar les topades entre Mariano Rajoy i Artur Mas les darreres setmanes. Arias ha remarcat que "cal rendir-se a l'evidència, el sentiment separatista ha quallat, no sabem si profundament, en capes no menyspreables de la societat catalana".

Per a l'exambaixador espanyol, les declaracions del ministre José Ignacio Wert, al voltant d'"espanyolitzar els nens catalans", van ser "totalment ortodoxes a qualsevol país del món per molt federal que aquest fos".

Arias ha reblat que "la situació és seriosa, en la meva modesta opinió és, amb diferència, el problema més greu que té plantejat Espanya en aquests moments. A Catalunya el sentiment separatista ha crescut considerablement i, tot i que encara pugui ser minoritari, qualsevol frase, gest, iniciativa del Govern de la nació és presentat profusament amb un aspecte, un biaix tendenciós que, amb freqüència, adoba les tesis independentistes", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Sansito, Guayaquil, 26/10/2012 - 11:11

Sr. Arias no hi ha res a parlar. No hi ha marxa enrera. Això és insostenible i no podem aguantar més. Les urnes refrendaran que els catalans ens volem separar d'Espanya. Som molt diferents i econòmicament pels catalans estar a Espanya no surt a compte. Parlar de què ? Per guanyar temps ?

#5 Jordi, Teià, 26/10/2012 - 09:16

Reclamar diàleg des de "El Mundo" fins i tot fa gràcia. És una mostra del que son aquesta gent.

#4 Pep, Vic, 26/10/2012 - 08:35

Dons em sembla que el diàleg comença per no fer les declaracions que han fet, per no sentències contra al Català, no retallar el pobre
Estatut, tractar la llengua, la cultura i la manera de fer Catalana de igual a igualamb l'Espanyola, no fer asfíxia financera, no mentir, etc..............

#3 Tio Canya, Ala Frugell, 25/10/2012 - 22:48

No es pot dialogar amb els qu'ens han robat, expoliat tota la vida,insultat,robat el pel,tractat d' inutils,dolents,nazis,s'han fotut de les lleis,estatuts,pactes,accords,contractes,promeses, han faltat el respecta,paraula i obra,vexats, escarniats i apalissats de paraula,obra i fets durants 300anys

#2 xavi, Barcelona, 25/10/2012 - 18:38

Es comencen a cagar a les calçes. Es curiós veure com només estan oberts a negociar quan veuen la cosa peluda. Amb els bascos i ETA ja van haver d'afluixar i aquí ens han pres el pèl sempre que han pogut.