Publicitat
Societat · 13 de Maig de 2015. 14:21h.

Un exmembre d'ETA mostra penediment

Iñaki Rekarte: “els presos han d'ajupir el cap i adonar-se del que han fet”

Un exmembre d'ETA mostra penediment

Iñaki Rekarte

L’exmembre d’ETA Iñaki Rekarte, que acaba de publicar el llibre “Lo difícil es perdonarse a uno mismo”, ha explicat a “Els matins” de TV3 els motius que el van fer entrar a la banda terrorista, el pas per la presó i el procés que el va portar al penediment.

“L’odi és una benzina molt potent, però, de mica en mica, et destrossa per dins” – ha dit recordant aquells anys. L’exmembre d’ETA ha reconegut que és molt difícil tancar el tema i que cal ser més realista, menys orgullós i reconèixer tot el que es va fer.

“És molt difícil acabar de tancar l’assumpte al País Basc, amb tants presos a la presó, amb tants per allà perduts que el que busquen al final és tornar a casa, treballar i tirar endavant, tornar a fer una vida normal. Alguns presos demanen amnistia, d’acord, però què passa amb la resta del problema?”, ha preguntat.
 
“S’ha de ser més realista, ajupir una mica el cap, no ser tan orgullós i adonar-se del que s’ha fet. La responsabilitat és de la gent que hem estat a ETA, hem de tancar això i que els nostres fills no tinguin la sensació que falta alguna cosa a fer. Al final, les coses que valen són les que fan les persones concretes”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#12 Joan, Barcelona, 14/05/2015 - 10:34

Després de veure el programa d'Évole vaig veure indignat que aquest paio no tenia cap tipus d'ideal polític, va ser un nen que es va convertir en assassí.No sabia ni l'historia del seu país.Se suposa que un terrorista te ideals, no?Es com els joves que s'alisten a l'IS, van a fer el "Call of duty"

#11 pau, Reus, 14/05/2015 - 01:44

Ja seria hora de que algun guàrdia civil abaixes el cap i demanes perdo també.

#10 Carlos Gomez, Bcn, 13/05/2015 - 23:57

Es impresentable el tour promocional del seu llibre que esta fent aquest home per totes les radios i televisions amb la excusa del seu apanediment i encara mes miserable el que fan alguns mitjans publics i privats donant.li veu per tal de aconseguir audiencia jusqtificant.se en que tots ho fan.

#9 ALEX, Terrassa, 13/05/2015 - 23:28

Aúpa Iñaki, ya puedes ir a las ikastrolas y a las herriko-tabernas a decir que estás arrepentido.

#8 cada dia una comedia de MAS y los otros!, Barcelona, 13/05/2015 - 19:59

Según explicaba el fin de semana El.Mundo...cada Dia tiene q vivir con la pena de saber q fue un asesino!
Dichoso el! Puede vivir...lo muertos de Hipetcor y muchos mas NO
Lo bueno es q por lo menos acepta q fue un asesino en una etapa de su vida ...
Q lo perdone Dios...si existe!