Publicitat
Societat · 21 de Gener de 2015. 15:13h.

Un exsergent veu comportaments “poc ètics” a la Guàrdia Urbana

Acusa Clos i Hereu de ser “còmplices i encobridors” dels fets del 4F

José Martínez, un exsergent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, assegura que els exalcaldes Joan Clos i Jordi Hereu, van ser “còmplices i encobridors” dels fets de l’anomenat ‘cas 4F’ “que van portar cinc innocents a la presó”.

Martínez, en un vídeo que ha pujat al Youtube, s’adreça a Trias per a dir-li: “diu vostè que la pel·lícula Ciutat Morta dóna una imatge injusta de la Guàrdia Urbana”.

“No, no s’equivoqui. El que és escandalós és la manipulació que van portar a terme el 4F un dels seus predecessors, Joan Clos, i el llavors regidor de Seguretat, Jordi Hereu, que posteriorment també va ser alcalde de Barcelona”, afegeix. “Tots dos per ser còmplices i encobridors d’uns fets que van portar a la presó a cinc persones innocents”, argumenta.

“Diu vostè que no podem dubtar de qui posa ordre a la ciutat, quan vostè mateixa ha condecorat a un comanament de la Guàrdia Urbana i, el més escandalós, expliqui perquè dos agents condemnats per tortures que van ser testimonis clau del cas del 4F han rebut una pensió vitalícia per discapacitat”, comenta l’exsergent.

Martínez, diu també que la Unitat de Policia Administrativa i de Seguretat de la Guàrdia Urbana (UPAS), es va crear l’any 1996 per ser “l’ala més dura de la tolerància zero als carrers de Barcelona”.

En aquest sentit diu que “es tracta de dos centenars d’agents als quals se’ls demana una especial fidelitat i dedicació i amb uns perfils molt diferents als que se’ls exigeixen a la resta d’agents de la Guàrdia Urbana”.

“La trajectòria de la unitat UPAS està plena de violència, maltractaments, ferits, amenaçats, persecucions i episodis molt foscos en dependències municipals. I no ho dic jo, ho diu Amnistia Internacional”, afegeix.

Per tot plegat, i després d’explicar casos polèmics vinculats amb aquest cos de la policia municipal, en demana la “dissolució”. I també assegura que veu comportaments “poc ètics” a la Guàrdia Urbana i creu que s’hauria de “depurar”. Això sí, insisteix en que no es pot generalitzar perquè “no tots els agents són igual”.

Veure vídeo sencer

Imatge del vídeo
Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Pijoaparte, El Carmel, 22/01/2015 - 12:42

¿Que se puede esperar de aquellos que solicitaron el indulto para 4 mozos de escuadra condenados por torturas y repuestos en el Cuerpo de nuevo, que volvieron a ser condenados por segunda vez, vueltos a amnistiar y repuestos en el cargo?
La mafia nacionalista: ruina económica y moral de Cataluña.

#6 don Pelayo, Barcelona, 22/01/2015 - 10:35

Lástima que aparezcas tan tarde a poner verde a tus ex compañeros de trabajo y superiores... incluso tendrías credibilidad. Ahora pareces un oportunista q se apunta a patear al caído.

#5 jajaja, BCN, 22/01/2015 - 10:05

madre mia!! el sindicalisto de CC.OO

i CC.OO de que es complice? de los recortes??

#5.1 El mico de l'anís, Badalona, 22/01/2015 - 21:43

Una cosa no treu l'altra.

#4 Frederic, Bcn, 21/01/2015 - 22:23

Aquest senyor és aquest, oi? http://podemdistrictesantmarti.org/es/soy-candidato-al-consejo-ciudadano-de-podemos/ Potser s'hauria de dir tot...

#3 Lluís, Barcelona, 21/01/2015 - 17:37

Un delicte no dona llicència a cometre un altre com a contrapartida, i menys per part del que se suposa que ha de perseguir a tot aquell que en comet i tenir cura de la seguretat de les persones.