Publicitat
Societat · 19 de Gener de 2015. 07:46h.

Un fals assistent social va estafar persones entre 56 i 87 anys

L'home, de nacionalitat marroquina, té 14 antecedents

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat han detingut un home de 24 anys, de nacionalitat marroquí i veí de l’Hospitalet de Llobregat com a presumpte autor dels delictes de robatori amb violència i intimidació, furt, usurpació de funcions públiques i estafa.

El modus operandi emprat pel detingut era fer-se passar davant les víctimes per un assistent social de la Generalitat o de la Creu Roja i, mostrant un bon coneixement del procediment per a obtenir ajuts socials, es guanyava la confiança de les seves víctimes, totes elles persones d'edat avançada.

Quan ja els havia convençut de que era un assistent social i que els podia ajudar a obtenir un ajut econòmic lligat a la seva situació de vulnerabilitat social, obtenia dades bancàries de les víctimes argumentant que les necessitava per saber si podien o no obtenir els ajuts en funció dels seus ingressos i saldos bancaris.

Acte seguit, els deia que amb el diners que tenien en el banc no els concedirien l’ajut, aconsellant-los que treiessin una quantitat relativament important de diners del compte bancari.

Amb la intenció d’esvair els possibles dubtes que pogués tenir en aquell moment la víctima, aquesta rebia trucades, sempre des de telèfons amb identitat oculta i fetes per terceres persones, mitjançant les quals es podia corroborar que efectivament treballava com a treballador social per a la Generalitat o la Creu Roja.

Una vegada que la víctima queia en l’engany i retirava la quantitat de diners requerida, que en un dels casos va ser de 3.000 euros, l’estafador els hi furtava del domicili quan realitzava visites posteriors, tot seguint el simulat procés d’emplenament dels documents necessaris per a obtenir els ajuts ficticis. Fins i tot en un dels casos l’estafador no va dubtar en utilitzar la intimidació per sostreure els diners a la víctima.

En els tretze casos imputats, les víctimes tenien entre 56 anys la més jove i 87 anys la més gran i moltes d’elles eren especialment vulnerables com a conseqüència de les malalties o minusvàlues que patien, com és el cas de la víctima més jove que patia una disminució visual del 90% i una altra que amb 72 anys tenia una disminució física i psicològica del 79%. 

Finalment, les investigacions policials realitzades al voltant de les denúncies de les víctimes juntament amb la col·laboració de qui finalment va desconfiar de l’individu i va trucar als Mossos va permetre la identificació de l’estafador i la seva detenció.

L’estafador ha actuat a les poblacions de Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet, Sant Feliu de Llobregat i Igualada des de l’octubre de 2014 i no es descarta la seva imputació per altres infraccions similars.

El detingut té 14 antecedents i després de passar a disposició judicial, el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 R. Llevot Sala, Sant Feliu de Llobregat, 22/01/2015 - 17:45

per no dir un pressumpte delinqüent, si es troba tipicat com a deliecte i no com a falta administrativa. Hi haurà que esperar quan sigui jutjtat la pena imposada. Tampoc he dit perquè no sé si es pot fer enviar-lo d'on és originari a canvi de condonar la pena però si torna 20 anys més de condemna.

#1 R. Llevot Sala, Sant Feliu de Llobregat, 22/01/2015 - 17:42

N'hauria que pensar com va poder tenir coneixement del procediment per rebre els ajuts. Justa la fusta, que jo no associo nacionalitat (país d'origen) amb que rebin ajuts i s'expliquin com es trameten. Ni fins i tot he parlat de bonisme ni cohesió social ni justícia social. És suposament un barrut

#1.1 egarense, Terrassa, 26/01/2015 - 18:57

Le procedimiento es muy fácil, el ayuntamiento de Terrrassa hace cursillo0s en los cuales se les premia con un diploma, para ponerlos al tanto "DEL CONOCIMIENTO DEL MEDIO" Que quiere decir empaparse de todo y todos los lugares donde hay que acudir para solicitar ayudas
O sea que muchos son licenciad