Publicitat
Societat · 28 de Febrer de 2013. 10:00h.

Un general a la reserva defensa el cop d'Estat

Juan Antonio Chicharro, sobre el sobiranisme català: "la pàtria és més important que la democràcia"

Un general a la reserva defensa el cop d'Estat

Chicharro, el segon per la dreta

El general de divisió en la reserva Juan Antonio Chicharro va defensar una intervenció militar en cas d'independència catalana, segons informa El País. Ho va fer durant durant el debat 'Forces Armades i ordenament constitucional' celebrat al saló de la Gran Peña, situat a la Gran Via madrilenya.

Chicharro va proclamar que "la pàtria és anterior i més important que la democràcia. El patriotisme és un sentiment i la Constitució no és més que una llei". Aquestes paraules van ser acollides amb entusiasme pel públic assistent.

Chicharro va ser comandant general de la Infanteria de Marina (un cos amb més 4.000 militars) fins desembre de 2010. Tot i estar a la reserva, segueix subjecte al codi disciplinari i té destinació a Defensa.

En aquest sentit, ha explicat que es veia obligat a parlar per la "ofensiva separatista-secessionista" i va assegurar que en els exèrcits "hi ha un sentiment generalitzat de preocupació, por, incertesa i confusió".

El militar es va preguntar que passaria si en cas d'independència catalana "els responsables de la defensa de la Constitució no es comportessin com la seva funció requereix". També va apuntar que en cas de separació "què fan llavors les Forces Armades? Una cosa és la normativa i una altra la praxi".

"Si els mecanismes de defensa de l'ordre constitucional no funcionen, per acció o omissió, llavors...", va concloure. La seva intervenció va ser rebuda amb una gran ovació i crits de "bravo! bravo!".

Publicitat
Publicitat

53 Comentaris

Publicitat
#36 BEJOTA, bcn, 01/03/2013 - 20:51

Las alarmas vuelven a saltar en el Palau de la Generalitat. El inicio del segundo mandato de Artur Mas vuelve a empañarse por la decisiones de distintas multinacionales de poner fin a su presencia en Cataluña. En poco más de una semana, tres compañías han optado por abandonar el mercado catalán.

#36.1 Davit, Sabadell, 06/03/2013 - 13:26

I? Què té a veure això amb la notícia? Per altra banda: quan siguem independents, veuràs com no necessitarem aquestes multinacionals.

#35 Esteve, barcelona, 01/03/2013 - 12:36

Cuando se dicen éstas cosas, és porque es evidente que ni somos ni se nos vé como españoles. Si un alto cargo del ejército es capaz de decir tales barbaridades, incitando a alzar a su pueblo a las armas contra Catalunya, debería ser juzgado por sedición. Juzgado he dicho, Chicharro diría "ejecutado"

#34 Johan, Balears, 01/03/2013 - 08:35

Que li preguntin al xixarel.lo del chicharro com te lo de GIBRALTAR,,, segur que es fa una cacota als calçotets. Ha Ha

#33 Jaume Gasull, Tarrega, 01/03/2013 - 00:32

Quasi el 100% dels polítics estan en política nomes per arreglar la seva situació personal. Aqui hi ha massa gent que viu de Catalunya i ben pocs disposats a morir per ella. El dia que comensin les osties ja veurem que passarà. 1 govern x 1 nació x 1 estat.

#32 la darrera defensa, bcn, 28/02/2013 - 21:11

si la patria es lo primero,por eso lo tenemos todo .patria i democracia,somos una patria antes que Ecspaña, tenemos mas de 100 presidentes y el parlament mas antiguo de Europa, vosotros no sois
nada sin vuestras armas y amenazas fatuas,nosotros
seremos libres y no lo podreis impedir "chicarrones"

#32.1 lluis, berga, 01/03/2013 - 14:26

parla català xarnego de merda, tú ets espanyol, no català.

#32.2 la darrera defensa, bcn, 01/03/2013 - 16:28

lluis, no faltis, no es de català faltar al respecte,a un
compatriota , soc militant de un partit independentista
ara fora del parlament i de la ANC.Potser el que no es catala ets tú. La teva actitud amb mí així m,ho fa pensar.A mès tots els meus avant-passats son catalans , no se si els teus .