Publicitat
Societat · 21 de Febrer de 2015. 10:30h.

Un gihadista explica com muntar un kalashnikov

Amb amenaces a una coneguda periodista tunisiana

Un gihadista explica com muntar un kalashnikov

Imatge del vídeo (Foto: Tunisia News)

Des d'ahir, la ciutadania demòcrata i laïcista tunisiana comparteix a la xarxa el vídeo que ha penjat un noi filmant-se obertament mentre munta un kalashnikov i amenaça la coneguda periodista i advocada Maya Ksouri.

La societat demòcrata tunisiana, molt conscienciada des dels últims esdeveniments a Líbia, ja ha identificat que el seu nom és Bassem Bacha i que forma part del grup islamista Katibat Abou Mariam.  

En el vídeo, el noi anomena despectivament la periodista "Maya Silicona", i li dedica també altres improperis més erudits que apunten a una lectura aprofundida de l'Alcorà: "Ets la portadora de foc que va a l'infern!", li diu, tot referint-se al passatge alcorànic en què una parenta de Mahoma és condemnada eternament per haver calat foc en el camí per on devia passar el profeta. Després els insults passen directament a l'amenaça: "Acabo això que estic fent i m'ocuparé del teu cas!”.

Maya Ksouri, famosa pel seu estil políticament incorrecte i per estar obertament enfrontada als fonamentalistes, té un programa dominical a la cadena Attounissia, en què fa presentacions sempre mordaces i incòmodes de personatges cèlebres, tan de dretes com d'esquerres. Pel  seu esperit d'independència s'ha guanyat molts admiradors però també declarats enemics.   

Tunísia, l'únic país veritablement democràtic del Maghreb, s'enfronta actualment a un greu problema de terrorisme intern a causa de la porositat de les seves fronteres. Precisament la setmana passada el diari African Manager informava que el Ministeri de l'Interior tunisià havia detingut vint membres del perillós grup terrorista Katibat Abou Mariem (La tropa del pare de Mariam) al qual pertany Bassem Bacha.

Es tracta d'una branca més de les múltiples ramificacions que estan sorgint en els moviments jihadistes. El secretari d'Estat Ridha Sfar va confirmar els fets, tot afegint que no solament han detectat més bosses de membres d'aquesta organització, sinó també d'Al Qaida.

El setmanari informa que les forces gihadistes de Daesh i Al-Nosra (operant a Irak i Irak) també estarien enviant a Líbia contingents de soldats que necessiten recuperar-se de la campanya bèl·lica. Un cop al nord d'Àfrica, orienten la seva activitat cap a la creació de cèl·lules clandestines repartides pels territoris magribins. 

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 pepe, andorra capital jerusalen, 24/02/2015 - 00:28

¿Y las bombas de fosforo judias como se montan?

#7 Carlos Gomez, Bcn, 22/02/2015 - 03:15

Aqui en Tierra Santa podemos estar traquilos.
Tenemos al hermano Colom i Colom,que se las sabe como se las gasta esta gente,por la intimas y estrechas relaciones que establecio como embaixador al Marroc.
Y como no a la sra.Rahola,la mayor experta en yihaidismo a este lado del espejo.
Ja son 300 anys

#6 joan, manresa, 21/02/2015 - 17:22

El Casal obre la seva paradeta desde Morolandina.--Estem de festa "Grossa",pro fot un fret que pela al carrer,ens escalfarem una miqueta dintre..----Tunisia está en el punt de mira dels islamiostas radicals .Libia está ya a punt de caure.Italia ya tremola.El sur d'Europa está a un cop de pedra..

#4 Neferu, Barcelona, 21/02/2015 - 13:09

La incultura lleva directamente a la intolerancia y al lavado de cerebro. Fiel reflejo de lo que son los islamistas radicales.En el siglo XXI con los grandes descubrimientos científicos relacionados con el Cosmo y la Creación y, que hayan tantos millones de personas que adoran a Dioses invisibles...

#4.1 egarense, Terrassa, 21/02/2015 - 14:28

Por eso es denunciable que decenas de niños musulmanes de todas las edades en vez de hacer actividades extras ecolares, los encierren diariamente en una nave ilegal en la mezquita de Terrassa sin controlar que es lo que les enseñan
los barbudos que los tutelan

#2 CanRauxa, Seva, 21/02/2015 - 11:12

"Guerrer Sant" amb arma semi-automàtica i MacBook...
Mentalitat del segle XIII amb capacitats del segle XXI. S'han saltat 800 anys d'evolució...
Mala peça al teler...