Publicitat
Societat · 15 de Juliol de 2021. 10:52h.

Un Govern que no pren decisions

Descarrega en una altra consulta la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern

Un Govern que no pren decisions

El Govern ha obert contactes formals amb el Comitè Olímpic Espanyol per presentar candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern del 2030, que el territori haurà d'avalar en una consulta. Segons ha avançat Catalunya Ràdio, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha enviat una carta al president del Comitè, Alejandro Blanco Bravo, en què li demana formalment iniciar converses "per la possible presentació" de la candidatura. 

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha confirmat la informació i ha defensat aquest "projecte de país" perquè considera que "pot ser un revulsiu per al territori" que aniria més enllà dels quinze dies dels Jocs, amb repercussions estratègiques per a les pròximes dècades.

Vilagrà ha remarcat que "el territori tindrà un paper central en aquesta candidatura i s’acabarà fent un procés participatiu per tal d’avalar-la" perquè "ha de ser un projecte cocreat per tothom". "Des del Govern tenim clar que hem de projectar la candidatura des del Pirineu d’acord amb el seu desenvolupament i les seves necessitats", ha defensat.

Tanmateix, ERC i JxCat van evidenciar les seves diferències sobre aquesta qüestió en una moció aprovada la setmana passada al Parlament. Junts va votar a favor d’una candidatura per al 2030 “d’acord amb els criteris de sostenibilitat mediambiental màxima i d’aprofitament de les instal·lacions esportives ja existents, mitjançant mecanismes participatius que tinguin en compte totes les sensibilitats territorials”.

Esquerra s’hi va abstenir en considerar que el text quedava curt i la CUP hi va votar en contra. Els anticapitalistes rebutgen la candidatura perquè la consideren un “macroprojecte basat en l’especulació”.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#10 electra, Barcelona, 16/07/2021 - 09:28

Tenim un govern de xixarelos!!!!!

#9 Galba, Barcelona, 15/07/2021 - 15:25

Ara toca governar per tots, van dir aquests crapulas.

#8 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 15/07/2021 - 15:25

Ya se verá que harán cuando se den cuenta que el rey estará presente

#7 Vicenç Pardal, Villagüevo, 15/07/2021 - 15:24

Chocs olímpics d´hivern? Però si en eixa època cha no quedarà neu ni chel al món!

#5 galgos, o podencos, 15/07/2021 - 12:27

osea que si se lo conceden, harán un proceso participativo (no vinculante, imagino) para avalar ¿el qué? si se queda como botiflers o no? [2030 y todavía en España!!] madre mía! está a tocar...!