Publicitat
Societat · 28 de Setembre de 2011. 08:27h.

Un grup d'empresaris promou una plaça de toros a Andorra

Joan Gaspart manifesta que "s'ha de reconèixer que turísticament funciona"

Un grup d'empresaris promou una plaça de toros a Andorra

Imatge d'arxiu d'una corrida a Andorra

En ple debat sobre la prohibició dels toros a Catalunya i l'última corrida a Barcelona, el passat diumenge, un grup format per quatre empresaris andorrans s'ha posat mans a l'obra i estan preparant la construcció d'una plaça de toros a Santa Coloma, segons informa El Periòdic d'Andorra.

Els empresaris,  ja que disposen dels terrenys on s'ubicaria aquesta Monumental andorrana i també estan iniciats els contactes a Catalunya amb un altre grup d'empresaris espanyols vinculats amb el món taurí.

El projecte empresarial no pretén entrar en el debat entre animalistes i defensors de la festa, sinó donar forma a una iniciativa empresarial i aprofitar el que per a alguns és una tradició de segles que encara actualment genera uns ingressos milionaris, i que compta amb un nombre importants d'aficionats a Espanya, però també a Catalunya i al sud de França.

En declaracions al mateix diari, el president d'Husa Hotels –grup que té sis establiments a Andorra–, Joan Gaspart, ha manifestat que "s'ha de reconèixer que -la festa dels toros- turísticament funciona". Des del seu punt de vista, "tot el que sigui posar en marxa iniciatives per portar més gent a Andorra és positiu", i el tenir una plaça de toros i una programació entra dins aquesta categoria.

La plaça s'ubicarà a Santa Coloma i els promotors compten amb l'assessorament i la participació d'empresaris espanyols que estan disposats a col·laborar amb la iniciativa.

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#24 Jose Luis, Gerona, 30/09/2011 - 09:53

Lo cierto es que es un emplazamiento ideal, con publico español y frances, que no solo acudirian al espectaculo si no que ademas levantarian algo la economia andorrana. Seria una buena excusa para acercarse a Andorra, pasar el fin de semana y hacer compras. Yo me apunto.

#23 angel, cardedol, 30/09/2011 - 00:40

si es legal matar els toros, per què es il.legal matar gats o gossos? Ah! clar els toros no son animals, són de goma.

#22 Toni, La Seu d'Urgell, 29/09/2011 - 17:43

Les curses de braus amb mort estan prohibides a Andorra. Llei de 1998 Art. 5 http://is.gd/XcZ7ha així que no crec que hi hagi Toros/Braus a Andorra...

#21 Santi Capellera i Rabassó, Barcelona, 29/09/2011 - 11:54

I el Govern, què hi diu a tot això? Ho autoritzarà? I si ho autoritza, els ciutadans amb nacionalitat andorrana, no hi tindran res a dir? Perquè pel que sé, al carrer això no ha agradat gaire. I cal recordar que a Andorra també hi ha eleccions als comuns i al Consell cada quatre anys...

#20 Fran, Barcelona, 28/09/2011 - 20:46

Me parto de risa, la Comunitat pagando indemnizaciones millonarias a los de la Monumental y los empresarios en Andorra a forrarse con la situacion.
Y, si los carteles son interesantes yo tambien me acercare a Andorra a pasar el dia.

#20.1 jordi, BCN, 28/09/2011 - 23:03

claro que si frank que mejor que ir a andorra en tiempo de crisis a ver asesinatos en publico? y encima algunos os quejais de la pena demuerte? joder, pero si esto es0 o peor el pobre animal no se puede ni defender..
viscacatalunya i visca espanya NO A LAS CORRIDAS DE TOROS.
ASESINOS!