Publicitat
Societat · 30 d'Abril de 2014. 08:40h.

Un historiador del PSC veu un "clima de coacció"

Joaquim Coll creu que la independència "ens faria més pobres"

Un historiador del PSC veu un "clima de coacció"

Joaquim Coll, a l'acte de Societat Civil Catalana

L’historiador del PSC i fundador de Societat Civil Catalana ha afirmat en una entrevista a '8 al dia' que "la majoria de catalans no veuen clar el procés secessionista i no s’atreveixen ha dir-ho perquè hi ha un clima de coacció".

Coll ha assegurat que a Catalunya el procés ha generat "un clima de silenci. Un mur de silenci" i considera que "molta gent, nosaltres pensem que la majoria de catalans, no veuen clar ni les raons d'aquest procés secessionista ni tampoc l'objectiu de la ruptura amb Espanya, que per un seguit de raons no s’atreveixen a dir-ho. Entre d’altres perquè està mal vist, està penalitzat, et fa mal català". "Hi ha un clima de coacció", ha afegit.

El fundador de Societat Civil Catalana a més ha apuntat que "la independència seria un negoci pèssim  per als catalans. Ens faria més pobres". També creu que "als catalans se’ls ha enganyat dient que el dret a decidir és un dret" i reclama que "Catalunya s'ha d'asserenar, en democràcia tot es pot plantejar en el marc de la llei".

Finalment, el també portaveu de Societat Civil Catalana ha explicat el naixement de la plataforma assegurant que "nosaltres no naixem per confrontar-nos amb l'ANC".

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#13 GILENO, Barcelona, 01/05/2014 - 21:21

Hola, soy barcelones. No creo que los votantes de 7 millones de catalanes, tengan derecho a votar para que yo no sea español , de la misma manera que no me gustaria un referendum de los 47 millones de España en el que se decidiera eliminar las instituciones catalanas. Disculpas si ofendo a alguien

#12 ciutada catala, barcelona, 01/05/2014 - 18:18

No a la independencia. Estem vivint un moment en que vol imposarse el pensament unic i no expresent la nostre opinio. Busquem una federacio d estats i cocompartint tot amb els demes NO a la ondependencia

#11 quel, BCN UE, 01/05/2014 - 11:21

Té tota la raó : ELL serà més pobre,perquè sempre ha viscut (i molt bé) amb sous pagats per institucions espanyoles. Es normal que pateixi perquè els seus amics de la Dipu de can PSC no li paguin pels seus "serveis".

#10 Ciudadano X, Barçalona Qatar Foundation, 30/04/2014 - 14:41

Democracia no es únicamente un método de decisión basado en el sufragio universal, es sobre todo, una forma de vida basada en la aceptación del disenso, en la ciudadanía por encima de la identidad. ¿Se basaban los alemanes en la ciudadanía o en la identidad? ¿Pero votaban, cierto?

#10.1 Protágoras, bcn, 30/04/2014 - 17:11

El "sufragio universal" es la parte instrumental de la democracia, la "sustancial" como bien dices "la aceptación del disenso y de ciudadanía por encima de la identidad".
Por eso la ideología nacionalista que fundamenta la nación en la etnia o el grupo cultural no es una ideología democrática.

#9 Josep, Lleida, 30/04/2014 - 14:28

Joaquim Coll si la indpendència ens fes més pobres seriau els primers a estar-hi a favor, així podriau comprar vots a la gent més necessitada i inculta, com feu a l'espanya profunda amb els pers, llocs de funcionari, i els saraos i festes etnicistes. Sou un partit d'inútils i paràsits sense dignitat

#9.1 Pablo, Madrid, 30/04/2014 - 14:46

Josep....La España profunda empieza en la Lleida rural, y acaba en los campos andaluces, toma nota.