Publicitat
Societat · 7 de Juny de 2020. 11:20h.

Un històric de TV3 troba "una evidència" la politització de la cadena

Salvador Alsius ho diu ara després d'haver estat gairebé sis anys al CAC

Un històric de TV3 troba "una evidència" la politització de la cadena

El periodista Salvador Alsius, un històric de TV3 que va presentar diferents Telenotícies de la cadena, ha considerat "una evidència" la politització de la televisió pública catalana. Alsius, que ha estat membre del Consell de l'Audiovisual durant gairebé sis anys (2014-2020), ha afirmat que "molts programes estan esbiaixats per la manera de fer dels seus tertulians, és una evidència" en una entrevista a Nació Digital. La retribució d'un conseller del CAC supera els 110.000 euros anuals.

El que va ser una de les primeres estrelles de TV3, preguntat sobre si la cadena s'ha convertit en la televisió dels independentistes, ha apuntat que "és evident", que hi ha programes "esbiaixats" i ha lamentat que "s'ha aixecat una muralla, que ara ja és infranquejable, en què hi ha una part del país que ni de conya miraria TV3 per res".

"Els que la vam crear vam fer molts esforços per, a través del llenguatge, del to i dels temes, arribar a tots els racons del país, també al cinturó metropolità" ha explicat el periodista, que ha reconegut que ara "és irremeiable".

"La sensació que jo tinc ara, i és irremeiable, és veure com s'ha aixecat una muralla, que ara ja és infranquejable, en què hi ha una part del país que ni de conya miraria TV3 per res. No fa gaire, vaig ser al FAQS i una amiga meva argentina que vota Ciutadans em va dir que 'ni per veure't a tu veuré el programa" ha assenyalat Alsius.

"El 20% d'audiència no em val per a res si darrere d'això hi ha una barrera, cada vegada és més evident. Molts programes estan esbiaixats per la manera de fer dels seus tertulians, és una evidència. Després hi ha el debat sobre si cal o no compensar el que fan les televisions espanyoles, que és un escàndol. Tendeixo a pensar que no és el que hem de fer. És com allò que explicava abans de l'Operació Roca de compensar el que feia TVE. Doncs no se'n va treure res. TV3 ha de jugar bé, independentment del que facin els adversaris" ha dit.

Salvador Alsius va Treballar a Diari de Barcelona, va ser sotsdirector del setmanari El Món, director i presentador de telenotícies i de diversos programes a TVE i a TV3. Va ser el realitzador d'un magazín a Catalunya Ràdio i col·laborador de diversos mitjans escrits.

Alsius va ser membre i vicepresident del CAC des de juliol de 2014 a març de 2020, encarregant-se de la coordinació de la Comissió de Recerca.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 Joan, BCN, 08/06/2020 - 12:10

Ja veus quina casualitat- Deixar de cobrar del CAC i recuperar el sentit comú.

#19 electra, Barcelona, 08/06/2020 - 11:17

Al menys algú ho reconeix!!!!!!!!. I això de l'audiència és una camama. Sé de cases on posent de bon matí TV3% per l'audiència, Concretament en se un de l'Empordà molt conegut per la seva prosesor. a les 10h ja la tenent posada.

#16 joan, manresa, 07/06/2020 - 17:20

tinu.)en el cas de Catalunya,fora bo ,preguntar-nos el perquè d'aquesta politització ....,potser per defensar-se d'altres comeses..??Per defensar la nostra llengua...?..Tu-tom pot dir la seva opinió...,naltros tampoc voldriem aquesta polititzacio....,no ens agrada el caire o el tufej que despren....,pro i las altres...??publicas i privades..??

#15 joan, manresa, 07/06/2020 - 17:13

Reconèixer axó no es cap defecte,TV3 va néixer com una necessitat per el poble català..,axis col las altres varen néixer per las seves necessitats ...,Sr.Salvador, Vostè es intel·ligent i sap veure la realitat..,ens agradi o no.Entenem molt be las criticas cap a la nostre cadena...,pro avui en dia i ya des de un temps ..,tot esta polititzat (co

#14 uno de tantos, Blanes, 07/06/2020 - 15:26

Rius como sigas poniendo esta propaganda tan agresiva voy a dejar de leer tus noticias, es que te pone de los nervios y no te deja leer bien la noticia(aunque tengo el ordenador protegido anti-anuncios pero no siempre puede anularlos)

#14.1 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 07/06/2020 - 19:48

Yo uso Adblock plus (adblockplus.org/es/) y es mano de santo, no veo ni uno.