Publicitat
Societat · 27 de Maig de 2015. 11:48h.

Un home estafa gairebé 100.000 euros a una dona fent-se passar per santer

El detingut va convèncer la víctima que amb diversos rituals podria recuperar el seu marit de qui s’acabava de separar

Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sarrià – Sant Gervasi van detenir el passat 19 de maig, un home de 33 anys, de nacionalitat guineana i veí de l’Hospitalet de Llobregat per un presumpte delicte d’estafa.
 
La investigació es va iniciar arran de la denúncia d’una dona qui va explicar als mossos que un home li havia estafat 94.436 euros entre els mesos de maig de 2014 i febrer de 2015. En aquella època, la víctima estava passant per una situació personal complicada amb la mort d’un familiar i la separació del seu marit. Mitjançant una amiga va trobar l’anunci d’un santer qui assegurava que la podria ajudar.
 
El detingut va quedar amb la víctima en un pis de l’Hospitalet de Llobregat. Un cop a l’interior del pis, l’home va fer un ritual que va consistir, en primer lloc, en posar-li una mena de sorra als braços i després li va tirar un líquid que va generar una reacció química fent que li sortís fum dels braços. Amb aquesta demostració, la víctima va creure que el santer era capaç de fer el que prometia i li va entregar la primera quantitat de diners.
 
A partir de la primera trobada, la víctima va començar a entregar sobres amb diners a l’home i als seus socis perquè el santer fes diversos rituals que havien d’aconseguir que la dona recuperés la seva parella. En total, va entregar-li al detingut 94.436 euros.
 
La víctima en adonar-se que la seva situació no millorava i que havia perdut tots els seus estalvis va demanar al suposat santer que li retornés els diners. El detingut va convenir en retornar-li una part de la inversió, en concret 48.200 euros, però per tal de tancar el cercle i evitar la mala sort primer havia de fer el sacrifici de tres cocodrils i, naturalment, això tenia un cost de 2.400 euros.
 
La víctima va demanar un crèdit per aquesta quantitat, ja que no disposava de diners estalviats, per pagar el sacrifici. La víctima es va quedar sense diners, amb un préstec de 2.400 euros i en una situació de precarietat.
 
De la investigació que van iniciar els mossos es va saber que es tractava d’un grup de tres persones, un d’ells es feia passar per vident, i es publicitaven en diaris, deixant cartells damunt dels cotxes i en els portals dels edificis. Buscaven víctimes que es trobaven en una situació anímica vulnerable i es guanyaven la seva confiança amb la promesa de solucionar els seus problemes. Una vegada coneixien les debilitats de la víctima l’enganyaven per tal de demanar-li més diners fins a deixar-la sense estalvis, era aleshores quan deixaven de comunicar-se amb la víctima i desapareixien.
 
Davant d’aquests fets, el 19 de maig els mossos van detenir al fals santer aprofitant que havia quedat amb la víctima. El detingut duia a sobre documentació vinculada al món de la santeria i diversos telèfons que usava per contactar amb les víctimes.
 
El detingut, que tenia tres antecedents policials per fets similars, va passar a disposició judicial i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs. L’home però, va ingressar al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), ja que estava en situació d’il·legalitat al país.
 
La investigació continua oberta per tal de localitzar els altres dos homes implicats en l’estafa.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Mohammed, Mount Pearl, 21/12/2021 - 14:11

Hello
We are a trade finance company that uses our own credit lines to facilitate the issuance of financial guarantees like BG, SBLC, DLC and more. If our services will be of help to you, let us know so we can guide you with our process.
Mobile | WhatsApp: +19893413179
Email:mohammedahsan877@gmail.com

#1 maleek, prestamo, 20/07/2015 - 16:22

Necesitas un préstamo? has estado buscando cómo obtener acceso a un prestamista privado? Si es así, aquí está la oportunidad de obtener un préstamo barato. Ofrecemos préstamos a baja tasa de 3% y estamos en contacto con en (naleekfinancials1@outlook.com)

Gracias ..