Publicitat
Societat · 14 de Maig de 2015. 16:14h.

Un imam algerià reclama el tancament d'esglésies cristianes

Argumenta que és la resposta al tancament actual de mesquites a Europa

Un imam algerià reclama el tancament d'esglésies cristianes

Musulmans resant en un solar de Badalona

L’imam salafista algerià Abdelffetah Hamadache ha carregat contra les escasses esglésies que hi ha al seu país i ha demanat que siguin tancades per al culte cristià.

La raó i l'objectiu: respondre a un suposat tancament de mesquites a Europa. L'imam Hamadache demana que les esglésies Notre Damme Afrique d'Alger, Santa Creu d'Oran i Sant Agustí d'Annaba es reconverteixin en mesquites.

El diari Algérie Focus recull el comunicat de l'imam fet al facebook, on diu que aquestes esglésies són també "un record de la campanya dels creuats francesos, que havien destruït moltes mesquites durant l'ocupació".

El frenesí clausurador de Hamadache va més lluny. Ja havia aparegut en algunes cadenes i mitjans arabòfons, sobretot a EchoroukTV, EnnaharTV i El Bilad Tv per exigir la clausura dels "llocs de disbauxa". Amb aquesta expressió, l'imam es refereix a bars i locals de festa.  

Hamadache, que milita en formacions salafistes de signe clandestí, com el FIS, i es confessa seguidor de la línia musulmana wahabita, el 2012 ja havia fet una crida pública per assassinar el president del govern provisional de la Kabylia (nació amaziga dins de l'Estat algerià) i després dels atemptats de Charlie Hebdo a París, va participar en una gran manifestació per glorificar els terroristes morts per la policia. Més recentment, també ha demanat que s'executi el periodista Kamel Daoud, "per haver insultat Déu i la llengua àrab".

I com que la seva petició pública no ha triomfat, la següent ja no l'ha feta al poble i als seus seguidors salafistes. Davant les càmeres de El Bilad Tv., Hamadache va implorar tres vegades directament a Al·là perquè morís Nancy Ajram, una coneguda cantant libanesa. "És una criminal que vindrà a destruir el nostre poble", va dir per justificar el seu prec.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#9 zenaida, Barcelona, 14/05/2015 - 21:21

Que hable con Mosén Colom... que lo convencerá... y el Imán argelino...se convertirá en un buen musulmán...mirad aquí... lo buenos que son!!!
Mosén Colom...sis plau...vaigi a veura aquest imán!
Que es torni un bon mulsuman Com Els seus !!!

#8 Unaltre, BCN, 14/05/2015 - 21:21

Es una qüestió de creences, senzillament CREENCES. Les CREENCES son adquirides, i com tot a la vida, poden canviar. Es una decisió de l'EGO assumir-les. Crec que el terme religió cal definir-lo millor com CREENÇA, la qual reforça l'EGO amb el que implica. Pau i amor, i el SOL cada dia surt per tots

#8.1 Príncep de Lampedusa, Sabadell, 15/05/2015 - 08:35

Justament una religió no és una creença. La religió és molt més. És la suma de creença (o fe) amb uns valors morals. I, en el cas de l'Islam, suma-li també un codi civil i un codi penal (sharia) i una ideologia política de conquesta mundial.

#7 AKG, LLEIDA, 14/05/2015 - 21:06

Cupero islam lenin ciu?
islamisme=progresisme?
Aquest home pateix una greu crisi paranoica barrejada amb esquizofrenia. Això es propi del consum exagerat de "grifi".

#6 Neferu, Barcelona, 14/05/2015 - 21:03

A ver si nos olvidamos de los votos y asumimos la realidad del problema islamista.

#5 Español,Europeo y Cristiano hasta la muerte, El Vallés Occidental, 14/05/2015 - 19:27

Por encima de mi cadáver salafista de mie........
Hasta aquí podríamos llegar , pase que indocumentados predicadores del odio se les deje predicar en Europa. pase que indocumentados salvajes se intente cargar todo vestigio de cultura occidental en sus países
PERO AQUÍ LO NUESTRO NI TOCARLO