Publicitat
Societat · 29 de Juny de 2020. 10:38h.

Un jove magrebí li roba el telèfon al periodista Joaquín Luna

"És una deshonra per als seus i alguna cosa em diu que la cosa no està per orgues"

Un jove magrebí li roba el telèfon al periodista Joaquín Luna

El columnista de La Vanguardia, Joaquín Luna, explica en un article que un jove magrebí li ha robat el telèfon mòbil i lamenta que fets com aquest ajudin a fomentar la xenofòbia contra els musulmans.

Luna fa referència a el lladre i li retreu que "el que va fer vostè divendres està molt lleig, però serveixin aquestes línies per mostrar que ni li guardo rancor ni entre vostè i jo hi ha una cosa personal. Em va semblar lleig, sent magrebí, anomenar-lo 'lladre' abans que confirmés la meva sospita".

"Ja entenc que l'absència de turistes a Barcelona l'ha deixat més tibat que la moixama i no és qüestió de posar-se a treballar en lloc d'anar per les platges robant mòbils, fet sobre el qual m'agradaria donar-li algun consell perquè es guanyi el suport però sense donar ensurts", apunta.

"Mentre les seves víctimes eren guiris, els barcelonins hem mostrat un laissez faire, laissez passer gens liberal i molt lamentable per aquest motiu no està un en condicions de endossar-li lliçons de moral", admet.

"Quan des de cinquanta metres mar endins el vaig veure amb el seu port, pol blanc, bermudes i sabatilles esportives molones, em va donar vostè mala espina mentre dissimulava amb els selfies, ara amb el mar de fons, ara amb els edificis. Jo vaig tenir una nòvia d'Agadir i sé que aquestes fotos agraden, però vaig intuir que està solter i el seu objectiu eren les ulleres de sol o el mòbil sota un plec de la tovallola", explica.

"Com lo de l'infart és una opció prematura, vaig tractar de guanyar la platja sense asfíxia. Vostè, fill de vent, va calcular millor. Els meus crits de 'lladre' just quan va inclinar el braç el van torbar i van tenir ressò entre els platgistes que van fer el que hagués fet jo (o sigui res)", ironitza.

"Vostè és magribí i em dol que quan fot per quatre euros crea rebuig als nacionals d'Algèria o el Marroc, bona gent, com la d'aquí. No esperi que tracti de comprendre'l. O que el dolent sigui jo o el país que l'acull. És una deshonra per als seus i alguna cosa em diu que no està la cosa per orgues", conclou.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#24 Raul, Udan, 09/07/2020 - 12:00

A disfrutar lo votado con nutrición máxima.

#23 Pep, BCN, 30/06/2020 - 12:46

A ver si nos enteramos, es ladrón y punto.Y el periodista que va de buenista perdonavidas, no se quiere dar cuenta del tufo a racismo que se desprende de sus palabras. El problema no es el inmigrante, sino el que no cumple la Ley o la ineficacia de ésta. Y el problema fundamental es dejar entrar ilegalmente a inmigrantes sin medios para subsistir

#22 Torental, Torrecilla, 30/06/2020 - 01:42

volem acollir, pues toma

#21 Quimet lo tronat, Arbucies, 30/06/2020 - 00:32

Perdon pero los musulmanes que no respetan el estado de derecho tienen que regresar a Musulmania. Pero el Govern GOLPISTA de la generalitat y los lazys les comprenden y les subvencionan.

#20 Decebut, bcn (bcn), 29/06/2020 - 20:56

En este país hay todavía mucha gente que vive en sus torres de marfil e ignoran el sufrimiento diario del pueblo llano.