Publicitat
Societat · 30 d'Octubre de 2013. 10:35h.

Un jutge afirma que "no hi ha manera humana d'impedir la consulta"

Santiago Vidal aposta per una DUI si l'Estat es nega a negociar

Un jutge afirma que "no hi ha manera humana d'impedir la consulta"

Santiago Vidal, en una foto d'arxiu

El jutge de l’Audiència de Barcelona, Santiago Vidal, ha afirmat que "la consulta la farem, no hi ha manera humana d’impedir-la", ja sigui acordada amb l'Estat o utilitzant la Llei Orgànica de Consultes. "És impossible que Espanya faci servir la força mitjançant l’exèrcit. La UE no permetria mai que s'impedeixi un exercici democràtic per la força", ha apuntat.

En una conferència organitzada per ERC de Granollers, el jutge ha explicat que un cop feta la consulta, els tribunals internacionals ens demanaran, per validar la declaració unilateral de independència, un 70% de participació i 2/3 parts de vots favorables. 

"Es un quòrum molt més alt que el de Kosovo, perquè nosaltres no venim d’un conflicte bèl·lic. Però no estem pas tan lluny, perquè això es tradueix en 2.431.000 vots a favor de la independència", ha dit.

Si assolim aquests quòrums, ha continuat Vidal, "en cas que Espanya no vulgui negociar la secessió de Catalunya, haurem de fer la declaració unilateral d'independència prèvies eleccions plebiscitàries".

Davant els que defensen que tota declaració unilateral de independència és inconstitucional, Santiago Vidal ha al·legat que "ser inconstitucional no significa que no sigui assumible" i ha posat d'exemple la declaració unilateral d’independència de Kosovo, validada al 2010 pel Tribunal Internacional de Justícia de l'Haia.

El magistrat, en aquest sentit, ha assegurat que el dia que arribem a aquest Tribunal, "i hi arribarem, perquè Espanya ens hi portarà", hem d'haver fet tots els passos necessaris perquè també validin la República Catalana. 

"Jurídicament, el Tribunal de l'Haia ens haurà de donar la raó –ha sentenciat- i per aquest motiu la vicepresidenta del govern espanyol Soraya Saez de Santamaria insisteix tant en la inconstitucionalitat". 

Finalment, ha lamentat que "des del Congrés dels Diputats ens diuen que hi ha lleis que no es poden tocar, però no és cert; totes les lleis son modificables i en cap lloc no està escrit que la Constitució no es pugui canviar".

Publicitat
Publicitat

61 Comentaris

Publicitat
#35 Iñigo, salou, 02/11/2013 - 19:41

Ya tenemos el primer candidato a Presidente del Tribunal Supremo en la Catalunya independiente

#34 Magí Ribas Alegret, Barcelona, 02/11/2013 - 18:11

No deixa de sorpendre que jutges coneguts gràcies a la seva militància al sindicat Jueces para la Democracia, una sucursal del PSOE, i per aquesta raó, convidats habituals a TV3, amb antigüetat a l'escalafó de les autoritats d'ocupació, vinguin ara a descobrir la sopa d'all.

#33 Magí Ribas Alegret, Barcelona, 02/11/2013 - 17:53

JUTGES DE CATALUNYA sostenim que per regla general, el jutges, magistrats, fiscals i secretaris judicials anomenats mitjançant el BOE han de tornar pel camí que en vingut. Catalunya independent s'ha de dotar d'un Poder Judicial de nova planta, aixecat des de zero.

#32 Quesi, Hospitalet del LLobregat, 31/10/2013 - 08:39

Ya ya....juez que mira su parte y sabe que con un país pobre , él , continuará viviendo del cuento.
Los demás que le pagaron para que estudiara y que ahora le pagan un sueldo, esos........que les den¡¡

#31 Consultor, Molins, 30/10/2013 - 20:32

Es de llorar, que este hombre diga lo que dice y confunda conceptos que por su oficio es imposible que los confunda tales como la legitimidad de Kosovo (muertos) y la de aqui, falta de democracia, inconstitucional pero asumible, leyes intocables quien lo ha dicho? Se dice que se modifiquen segun ley

#31.1 Kani, Girona, 31/10/2013 - 00:27

No te parece penoso que para que un pueblo pueda decidir tenga que haber muertos?
Eso es lo que estás diciendo, no?
Kosovo es legitimo porque hubo muertos?

#31.4 Cardeller, Barcelona, 31/10/2013 - 22:15

#31

Consultor, Molins. 30/10/2013 - 20:32: No llores, Consultor, no llores. El tal Vidal no accedió a la Judicatura por la puerta grande de la oposición, con respeto a los principios de igualdad, mérito y capacidad, sino por el llamado 4º Turno, inventado por el PSOE para colar a sus amiguetes.

#31.5 Consultor, Molins, 01/11/2013 - 09:53

Cardeller, gracias, eso explica algunas cosas.
Kani, si tu entiendes lo que dices de mi comentario, esres un especimen al cual la comprension lectora no le ha afectado, es nula, necesitas unas clases