Publicitat
Societat · 14 de Desembre de 2013. 19:02h.

Un jutge afirma que "podrem votar"

Santiago Vidal manifesta que "no hi ha cap llei al món que ens ho puguin impedir"

El jutge de l’Audiència de Barcelona, Santiago Vidal, ha afirmat que "no hem de tenir por" perque que "podrem votar". "No hi ha cap llei al món, ni tan sols les espanyoles, que ens ho puguin impedir", ha apuntat.

Durant l'acte d'ERC a favor de la consulta, Vidal ha expressat que "podrem votar d'acord amb la llei catalanes i les lleis internacional. I això no ho dic jo, això ens ho va dir el Tribunal Internacional de Justícia amb la seva famosa sentència que va validar la declaravió uniltaral d'independència de Kosovo quan va decidir separar-se de l'Estat de Sèrbia".

Vidal ha apuntat que "és important que distigim entre legalitat constitucional i legitimitat democràtica" perquè "són dos conceptes completament diferents". 

En aquest sentit, el jutge ha assenyalat que "l'ideal seria que fossin complementaris i jo estic convençut que, al final, ho acabaran sent. Però si no es així, si l'Estat espanyol amb la seva legalitat constitucional ens diu que no podem votar, no tingueu cap dubte que votarem d'acord amb la legalitat catalana i la internacional".

Finalment, ha dit que acabarem votant perquè "si les lleis es converteixen en cadenes, el que cal és que el poble junt trenquem aquestes cadenes". "I ho acoseguirem. De manera pacífica, de manera serena; com vam demostrar el passat 11 de setembre".

Santiago Vidal
Publicitat
Publicitat

118 Comentaris

Publicitat
#58 pepe, andorra, 17/12/2013 - 10:30

si esta hecho para q los no indepes no puedan votar. Aunque obvian q se puede uno abstener en la primera pregunta, solo dicen q no puedes si votas no, y decir q no en la segunda. ¿también seria nulo?

#57 Martín Martínez Mart, Barna, 15/12/2013 - 18:50

Teniu raó els que esteu cansats, doncs, ......
Considerant la realitat jurídica, política i social aquest jutge ens desconcerta.. I penso que no es de fiar!. Seria lògic que defensés allò que es possible:
-LA REFORMA DE LA CONSTITUCIÓ.
-UN ESTAT FEDERAL.

#55 carracuca, barcelona cataluÑa ESPAÑA, 15/12/2013 - 18:27

otro encantador de serpientes adicto al régimen del pensamiento único, sabe perfectamente que esa consulta nunca se realizará porque está fuera de la ley y vende humo para engañar a la gente con trolas y embustes. Lo peor es que después va voceando eso de la "independencia del poder judicial".

#54 Cansat, Barcelona, 15/12/2013 - 18:14

Resulta estrany que defensi el camí de la propaganda i de la confrontació.. FORA!

#53 Cansat, Barcelona, 15/12/2013 - 18:13

Considerant la realitat jurídica, política i social aquest jutge em desconcerta.. I penso que no es de fiar!. Seria lògic que defensés allò que es possible:
-LA REFORMA DE LA CONSTITUCIÓ.
-UN ESTAT FEDERAL.