Publicitat
Societat · 30 de Juliol de 2020. 12:26h.

Un jutge investiga la gestió de la Generalitat a les residències

Per presumpta malversació i homicidi imprudent durant la pandèmia

Un jutge investiga la gestió de la Generalitat a les residències

Un jutge de Barcelona investiga per presumpta malversació i homicidi imprudent la gestió de la Generalitat a les residències de gent gran, així com l'actuació dels mateixos geriàtrics, tant públics com privats, durant la pandèmia del coronavirus.

Agents de la Guàrdia Civil, segons ha avançat El Periódico, van acudir aquest dimecres a les conselleries de Salut i Afers Socials, per ordre de la titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, per demanar expedients vinculats a la compra de material sanitari i informació sobre els geriàtrics que van ser intervinguts per la Generalitat durant l'estat d'alarma.

Els agents també van recollir per ordre judicial informació sobre les persones grans que van ser traslladades de centre, les mesures d'aïllament, la xifra de contagiats i morts per coronavirus en els geriàtrics així com les proves PCR que van practicar. El jutge indaga si s'han comès errors de coordinació i dèficit en l'atenció als interns, i si van funcionar els protocols de prevenció davant el coronavirus, entre altres aspectes.

A més, en el marc d'aquesta investigació, la Guàrdia Civil també ha pres declaració com a testimoni a la presidenta de les patronals Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) i el Cercle Empresarial d'Atenció a les Persones Dependents, per saber de primera mà si van adquirir material sanitari, qui eren els seus interlocutors a la Generalitat i si les seves propostes van ser ateses per l'administració.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla destroza cerebros..., 30/07/2020 - 17:55

Que te lo vengo diciendo Mojamé, te ira mejor de camellero en Marrakech... incluso si no vales para conducir camellos, como es bien sabido lucir churro amarillo no habilita para ser competente en nada, recogiendo bosta vivirás mas tranquilo...

#9 Juan Jose García, Cunit, 30/07/2020 - 14:41

La Dolors Bassas y la Vergés,podrían salir trompicadas de ésta,en el mejor de los casos.

#8 Duran, Barcelona, 30/07/2020 - 14:26

Sortosament tenim una Justicia que pot ser lenta pero al final arriba i aquests incompetents necessiten que s'els apliqui la mà dura amb tota severitat i sense cap consideració. Es creien inmunitzats i amb el dret de desobeir com aquell que posava i treia pancartes i els animava a saltar-se les lleis. «A cada cerdo le llega su San Martín»

#7 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 30/07/2020 - 14:00

No es precisament una bona noticia pels nostres bullanguers amics, i no nomes pel fet de l´investigacio en si

El jutge que porta la instruccio, Joaquin Aguirre, es un paio persistent, meticulos fins la obssessio, maniatic i primmirat com pocs i al que dificilment se li escapara res si hi ha alguna cosa punible

El que es diria un gos de pressa

#6 Purria lazi, Mollerussa, 30/07/2020 - 13:28

Este tío empieza a oler a reja. Y la Vergés también.