Publicitat
Societat · 15 de Desembre de 2014. 09:00h.

Un jutge investiga presumpta corrupció en l’AVE català

Un exempleat afirma que Ferrovial va subornar a alts càrrecs d’Adif

Un jutge investiga presumpta corrupció en l’AVE català

El dia de l'inauguració de l'AVE a Tarragona

Un jutjat d’Alcalá de Henares (Madrid) ha obert una investigació pel presumpte suborn comès per la constructora Ferrovial sobre alts càrrecs d’Adif durant la construcció de l’AVE des de Madrid a la frontera francesa, així com per suposades irregularitats en la certificació d’obres, segons informa El Periódico.

La investigació judicial es va obrir arran de la denúncia presentada el març del 2013 per un exempleat de Ferrovial. Els fets denunciats tenen relació amb l’adjudicació per part d’Adif a Ferrovial dels trams el Papiol-Sant Vicenç dels Horts (al Baix Llobregat) i Riells-Massanes (Sel- va), la base de muntatge de Sant Feliu de Buixalleu (Selva), les obres complementàries de Riells-Massanes i l’estació de Reus (Baix Camp), la construcció de la qual es va suspendre l’any 2010.

Vicente S. apunta en la seva denúncia que directius d’Adif van percebre diners en efectiu, regals i prebendes de forma habitual per afavorir l’empresa constructora.

En el seu escrit inicial en el jutjat, l’extreballador esmentava que la constructora havia gestionat el 2007 l’enviament de material elèctric per a la construcció d’una vivenda d’I. Z., directiu d’Adif, a Palència. En la seva posterior compareixença davant el jutge va afegir que aquest material –“per valor d’uns 20.000 euros”– l’havia comprat ell mateix.

D’altra banda, va posar en coneixement del jutjat el viatge d’un executiu d’Adif i una cap d’obres de Ferrovial a Suïssa. També va precisar que els fons procedien de la venda de material sobrant de les obres com a ferrall

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Pepe, Sabadell, 15/12/2014 - 13:19

AVE català? Una mica tendenciós el titular no?

#4 Jaume, Riudoms, 15/12/2014 - 12:42

AVE espanyol i en tot cas la corrupció en un organisme espanyol ADIF.

#3 ambaixadorCAT, UK, 15/12/2014 - 12:21

doncs si es demostra, que en paguin les conseqüències.

#2 Sisco, bcn, 15/12/2014 - 10:39

L'AVE català no existeix. L'AVE espanyol que passa per Catalunya, deveu voler dir.

#1 Neferu, Barcelona, 15/12/2014 - 09:20

A ver si es verdad que investigan,cazan a los corruptos,les obligan a devolver lo robado y los meten entre rejas;porque no vale que solo vayan a la cárcel,HAN DE DEVOLVER LO ROBADO que,ya está bien:unos meses en la cárcel,luego régimen abierto,a la calle por buena conducta y a disfrutar lo robado.