Publicitat
Societat · 17 de Desembre de 2020. 13:04h.

Un jutge qüestiona el paper dels Mossos l'1-O

Veu indicis de "desobediència greu" en set agents de Sabadell

Un jutge qüestiona el paper dels Mossos l'1-O

Agents dels Mossos, en un punt de votació de l'1-O

El titular de Jutjat d'Instrucció 2 de Sabadell veu "indicis de desobediència greu" en cinc comandaments i dos agents de Mossos d'Esquadra durant el referèndum de l'1-O. Segons el magistrat, els policies s'haurien "limitat a l'aixecament d'actes respecte de la situació puntual de diferents centres de votació, indicant si estaven oberts o tancats, amb o sense persones al seu interior, sense que es prengués cap mesura efectiva per impedir la seva utilització el dia 1 d'octubre de 2017".

Els fets objecte d'investigació se centren en els dies 26 i 30 de setembre de 2017 on en diversos centres educatius i socials públics del municipi de Sabadell s'haurien dut a terme, fora d'hores lectives, "concentracions de persones i activitats de caràcter festiu i lúdic, la finalitat pogués ser, indiciàriament, impedir o obstaculitzar el tancament dels mateixos i poder emprar-los com a llocs de votació en l'així anomenat referèndum d'l'1 d'octubre de 2017". L'auto també recull que "en data 1 d'octubre de 2017, diversos centres educatius i socials públics del municipi de Sabadell haurien estat emprats com a llocs de votació en l'així anomenat referèndum".

El jutge creu que les pautes que els Mossos d'Esquadra hauria dissenyat per al compliment de les ordres judicials "no haurien complert la seva comesa: les instruccions judicials no s'haurien dut a terme ni el dia 1 d'octubre ni els dies previs a la mateixa". A més considera que "hi ha indicis que tal fracàs hauria estat conseqüència del propi disseny i compliment d'aquest pla i de l'actitud omissiva dels diferents membres del Cos de Mossos d'Esquadra".

Finalment, exposa que "les pautes es van dissenyar com una simple aparença de compliment, però que les mateixes eren inidóneas per donar executar de manera eficaç les instruccions del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i que d'això serien conscients tant els que les haurien dissenyat com els comandaments als quals els van ser transmeses, tots ells policies amb diversos anys d'experiència".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#10 Marcial, Santa Coloma, 17/12/2020 - 21:49

Vaya, el primer juez que lo cuestiona y es de un Juzgado de instrucción. Un juez valiente que vio lo que todos vimos. Qué sorpresa, piano piano se va lontano.

#9 Recaredo, Bcn, 17/12/2020 - 21:36

¿Ahora hay indicios?. Pero si lo retransmitieron en directo. Todo el mundo vió que los Mossos no hicieron nada que no fuera contribuir a que se celebrará la charlotada.

#8 Luigi., Barcino, 17/12/2020 - 18:26

Tirando del hilo... se llega al ovillo.

#7 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 17/12/2020 - 16:08

La Genestapo/Slazi en su conjunto es golpista. Debería estar disuelta hace tiempo. Pero el PSOETA comunista-felonista y su corrupción de la fiscalía y presión a los jueces logró la cobardía de Marchena y la absolución de Trapacero, que debería estar en el trullo.

#6 no soy nadie, barcelona, 17/12/2020 - 15:44

No les pasará nada, además sería muy cutre que el máximo responsable se vaya de rositas y pringen 7 palanganeros que, puede, se limitaran a cumplir ordenes. Esto es solo humo

#6.1 Chris, Lleida, 18/12/2020 - 01:20

Quizás se ha encontrado algo que descarta que esos agentes hayan actuado bajo órdenes y hayan actuado por cuenta propia. Yo de otro modo no entendería por qué ha pasado tanto tiempo para encontrarse esos índices de desobediencia grave. Tienen muchos datos para cruzar a estas alturas.