Publicitat
Societat · 12 de Novembre de 2009. 10:49h.

Un manifest per "salvar" el Palau

Els adherits es presentaran com a acusació popular en el procés judicial

Un manifest per "salvar" el Palau

Una imatge del Palau

Un grup de ciutadans "indignats amb els delictes pressumptament comesos" pels antics gestors del Palau de la Música, han creat un manifest en defensa d'aquesta institució. Els adherits, que volen "salvar" el Palau, recorden que es tracta d'una "institució històrica, d'arrel popular" i consideren que "l'espoli no ens pot deixar indiferents".

En aquest sentit aposten per "donar suport a la investigació judicial i exigir responsabilitats als culpables", per tal de recuperar el patrimoni espoliat". També recorden que "els responsables hauran de retornar el que s'han endut" y demanen "reforçar la institució, reivindicar-ne el seu paper en la seva història i, sobretot, projectar-la al futur amb energia i ambició".

Els promotors d'aquest manifest, que compta amb 251 adherits, exigeixen "promoure que els actuals gestors de la Fundació Palau de la Música adoptin un model de gestió professional i transparent, obert a la participació". També "tenir accés a la supervisió de la gestió, com observadors externs i independents".

Finalment, s'insta a les "Administracions Públiques a assumir les seves responsabilitats" i als partits polítics "que posin en un lloc destacat dels seus programes electorals". Es per aquests motius que han decidit "personar-nos com a acusació popular en el procés judicial acabat d'iniciar; creiem que el futur del Palau de la Música és massa important com per deixar-lo exclusivament en mans de les Administracions públiques".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 MòS, Barcelona, 12/11/2009 - 17:52

EP! No llegeixo els noms dels promotors. No seran els mateixos (llegiu PSC) que pretenen que el Palau passi a governar-se a l\'estil del Liceu? I posant al capdavant, és clar, algú de la seva corda (tipus Rosa Cullell). ALERTA.