Societat · 18 de Maig de 2020. 22:59h.

Un matemàtic ja va advertir el mes de març del col·lapse sanitari

Ni les autoritats espanyoles ni catalanes li van fer cas

Un matemàtic ja va advertir el mes de març del col·lapse sanitari

Àlex Arenas

El matemàtic Àlex Arenas, investigador de la Universitat Rovira i Virigili, ja va advertir el mes de març del risc de col·lapsar el sistema sanitari si no es prenien mesures de contenció per combatre la Covid-19, però “no vam tenir cap resposta” per part de la Generalitat ni del Govern espanyol.

Arenas va explicar en una entrevista al programa 'Preguntes Freqüents' el passat 15 de març que “qualsevol cosa que estigui per sobre d'aquest sostre sanitari implica desatenció del pacient i, per tant, en principi ens posa en estat crític de letalitat”.

L'investigador, que aplica les matemàtiques per predir epidèmies, va contactar “amb diferents autoritats” dels governs català i espanyol, però “no rebem resposta”. “A partir del dia 27 -de febrer- comencem amb el mapa de risc, comencem a valorar que les prediccions són molt importants per poder definir polítiques i contactem via email amb diferents autoritats. No rebem resposta”, va explicar al programa de TV3.

“El nostre sistema tindrà problemes que intentaran, des del punt de vista polític, suposo, evitar muntant hospitals de campanya, aprofitant altres llocs... però nosaltres tindrem aquest problema. Segur”, va afirmar el mateix dia que el Consell de Ministres havia aprovat l'estat d'alarma. Arenas va titllar la situació d'“escenari de guerra” i va alertar que “tot allò que no fem ara s convertirà en un problema que tindrà conseqüències en termes de defuncions”.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Pere, TGN, 19/05/2020 - 11:50

Home, el 15 de març ja estàvem tots confinats i amb estat d'alarma decretat...ja veus tu quin geni... potser un mes abans hauria estat més interessant...

#2 ferran, jonestown, 19/05/2020 - 11:40

un altre oriol mitjà...la nova joguina indepre...

#1 Nombre de Cesar Tengo, El Prat de Llobregat, 19/05/2020 - 07:27

Dicen que es doctor en físicas...