Societat · 1 d'Octubre de 2012. 17:48h.

Un matrimoni ben avingut

Millet i la seva dona al·leguen que dormen en dormitoris separats perquè la Justícia els torni alguns béns confiscats

Un matrimoni ben avingut

Millet, en una imatge d'arxiu

El matrimoni Millet ha intentat anul·lar l'acte judicial que va donar llum verda al registre de casa seva del passat mes de juliol, tot al·legant que tots dos cònjuges tenen dins del domicili "dormitoris separats" i estades personals, i que els investigadors es van emportar objectes i documentació que eren propietat de la seva dona.

Aquella ordre -dictada pel jutge instructor del 'cas Palau', Josep Maria Pijuan- pretenia demanar més dades bancàries, diners, obres d'art i documentació atès que la meitat dels 30 milions d'euros presumptament espoliats del Palau de la Música Catalana encara no han aparegut.

La defensa de l'expresident del Palau de la Música Catalana i de la seva esposa va presentar un escrit davant l'Audiència de Barcelona en què s'explicava que la dona, Marta Vallès Guarro -també imputada en la causa i responsable civil d'alguns fets- comparteix amb Millet el mateix sostre, del qual és propietària i titular, però que té unes "dependències personals, que no formen part de l'estatge de l'investigat".

I justifica la seva defensa que els investigadors, en el seu registre de juliol, es van emportar documentació i efectes personals que estaven situats a la seva zona de la casa, de manera que creu que s'ha comès una "falta de proporcionalitat de la greu ingerència en el dret fonamental a la intimitat domiciliària". Considera Vallès que algunes de les seves coses han estat "expropiades" i que la policia també es va emportar documentació clau per a la seva defensa.

Ara, la secció 21 ª de l'Audiència de Barcelona, revisant l'acta d'aquell registre, considera que no van existir "límits físics o de qualsevol altre tipus que impedeixin o obstaculitzin la lliure circulació entre totes les dependències de la casa", i que tampoc el matrimoni, present en el registre, no va mostrar "indicació o objecció sobre el fet que mantinguin dormitoris i despatxos separats, que només l'evidència va posar de manifest". Precisa que tampoc no es van consultar documents relatius a la seva defensa ni correus electrònics sense obrir prèviament.

Recorda el tribunal que, entre el material decomissat en aquell registre van aparèixer, al despatx de Fèlix Millet, fins a 51.000 euros en una caixa forta. Ell va dir que eren de la seva dona i que estaven destinats "a sufragar les despeses diàries", tot demostrant que la parella, tot i tenir estades separades, compartia una mateixa economia domèstica. Un matrimoni ben avingut.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#2 Jaume, Navàs (El Bages), 01/10/2012 - 20:09


Gràcies Sr. Mohammed Abdullah per reconèixer que l'aconseguirem, benvingut al bàndol de la llibertat i moltes gràcies!

#1 Kropotkin, Vic, 01/10/2012 - 18:49

Una vez conseguida la independencia, Millet será absuelto con todos los pronunciamientos favorables y restituido en su puesto de trabajo.

#1.1 Roger, Barcelona, 01/10/2012 - 19:17

Sí, i l'enviarem a Saragossa, Madrid o Cuenca amb el Lara

#1.2 La vida es sueño, y los sueños, sueños son, 01/10/2012 - 19:25

Vuelas bajo, Kropotkin.

Será ministro de cultura con plenos poderes. O sea, se le devuelve la "gestión" del Palau, más:
Liceu, MACBA, MNAC...

Imagina a un niño mirando un escaparate de chucherías. Pues eso.

#1.3 lector_333, Barcelona, 01/10/2012 - 21:03

Kropotkin no te enteras: si algo en Catalunya tiene más rechazo social que la actitud de ciertos españoles y del Estado Español, es el trato privilegiado con Millet. Si se hiciera un referendum para pedir si hay que meterlo en la cárcel, el SI sacaría un 99,9% !!

#1.4 Kropotkin, Vic, 01/10/2012 - 21:49

lector_333: ¿Pero entonces que harias cuando CiU y ERC no lo metan en la carcel?

#1.5 Jordi, Teià, 02/10/2012 - 15:50

El que ha robat aquest, queda en "calderilla" al costat del que ens costa el Monago