Publicitat
Societat · 20 de Març de 2017. 18:13h.

Un mercant rus xoca amb un pesquer al Port de Barcelona

Hi ha dues persones desaparegudes i dues més presenten ferides lleus

Un mercant rus xoca amb un pesquer al Port de Barcelona

Vista aèria del Port de Barcelona (foto: Port Barcelona)

Un mercant rus, amb el nom Midvolga 2, ha xocat amb un pesquer d'arrossegament, anomenat El Fairell, davant la bocana sud del Port de Barcelona. A causa de la col·lisió, el pesquer s’ha enfonsat i dos dels seus tripulants es troben desapareguts, mentre que dos més han pogut ser rescatats pels mateixos treballadors del mercant. Han estat traslladats al port i presenten ferides lleus.

L’accident marítim s’ha registrat a primera hora de la tarda a fora del port -a 1,5 milles nàutiques de la boia que marca l’inici del canal de navegació- quan el mercant rus ha abordat el pesquer. Ha estat la mateixa tripulació del Midvolga 2 la que ha donat avís a Salvament Marítim del xoc amb el pesquer. El mercant, de 140 metres d'eslora i 17 de mànega, transportava gasoil i productes químics.

Els pescadors que s'han salvat són dos veïns de la Barceloneta de 43 i 45 anys, que estaven feinejant a la coberta i han pogut saltar quan els vaixells han xocat. Els dos desapareguts són dos pescadors, d’origen marroquí i senegalès, que eren dins del vaixell en el moment del xoc.

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat un helicòpter de Salvament Marítim i tres embarcacions, una de Salvament Marítim, una dels Bombers i una altra de la Guàrdia Civil. A més, l'equip de bussos de la Guàrdia Civil també treballa en la recerca dels dos tripulants desapareguts.

Port de Barcelona

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#2 Calígula, Girona, 21/03/2017 - 13:49

Lo de la maniobra restringida se refiere a cuando estan faneando, y dado que la colisión se produjo a cuatro millas del puerto y cuando estaban regresando, habría que estudiar perfectamente los rumbos de cada barco y cual de ellos tenía la preferencia. A falta de la información completa, emitir un ju

#2.1 pepe.----, andorra, 22/03/2017 - 13:03

cierto caligula, pero por eso insistia tanto uno de sus compañeros en decir q habian sido abordados por babor. Y falta de informacion completa, puedo teorizar lo q me de la gana. De momento, las pruebas de alcohol han dado negativo, lo cual ya es algo.

#2.2 pepe.----, andorra, 22/03/2017 - 13:05

y si navegaras, sabrias q los mercantes no se apartan nunca, aunque sea de capacidad restringida o aunque vayas a vela. Si ves un mercante y aunque tengas prioridad, mas te vale apartarte pq el mercante no lo hara. Y eso es una constatacion, no una opinion.

#1 pepe.----, andorra, 21/03/2017 - 13:13

Es evidente q los del barco ruso son los responsables de este luctuoso hecho, a menos q el pesquero no hubiera puesto la señal de capacidad de maniobra restringida, ya q un pesquero en esas condiciones tiene prioridad por encima del mercante. Tambien espero q les hagan la prueba del alcohol a los oficia