Publicitat
Societat · 12 d'Abril de 2012. 19:38h.

Un milió de signatures per aconseguir la secessió de Catalunya

Pel cap baix han de provenir de set estats europeus, segons Reagrupament

Un milió de signatures per aconseguir la secessió de Catalunya

Carretero, durant la presentació de la iniciativa

La secessió de Catalunya necessitaria l'aval d'almenys un milió de ciutadans de set estats europeus, segons ha indicat el president de Reagrupament, Joan Carretero.

El cap de la formació independentista ha presentat la iniciativa ciutadana europea perquè la Unió Europea garanteixi el manteniment de la ciutadania europea als ciutadans d’un nou estat sorgit per un procés de secessió d’un territori d’un estat membre de la Unió Europea.

Carretero ha indicat que es tracta, precisament, de garantir la sobirania dels ciutadans en els processos de secessió a l’interior del territori dels estats de la Unió Europea i respectar els principis, valors i objectius que la Unió Europea ha establert en els propis tractats.

La proposta l'haurien de fer un milió de ciutadans europeus a la Comissió Europea perquè estableixi la legislació de l'acte de reconeixement de la successió, com a membre de la UE, d'un nou estat sorgit de la secessió democràtica d'un altre estat membre.

El líder de Reagrupament també és el representant del comitè compost per ciutadans set estats europeus. El milió de signatures ha de provenir, pel cap baix, d'aquests estats de la UE amb un nombre mínim de signatures des de cada un d'ells, a les quals s’afegiran la resta de signatures.

Els altres membres del comitè ciutadà, representats per Carretero, són de Luxemburg, França, el Regne Unit, Finlàndia, Alemanya i els Països Baixos. La junta nacional de Reagrupament també forma part del comitè ciutadà.

En cas que s’accepti el registre -la Comissió Europea ho decidirà a partir del 31 de maig- caldrà aconseguir el milió de signatures en un termini màxim de 12 mesos.

Carretero ha afirmat que fins i tot en el pitjor dels escenaris, és a dir, que no s'admetés a tràmit la iniciativa o que un cop aplegades les signatures no es tirés endavant la possibilitat de legislar-la, s'hauria frenat, per contra, la voluntat explícita del PP de legislar en el sentit contrari.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#7 joan, manresa, 13/04/2012 - 17:52

El Casal,17,50 h.--¡¡ Dons ya estem perdent el temps....!!!! On hem de firmar...???La trobada de firmes entenem que no será dificil,s'aprobará o no...pro almenys será un punt de sortida....Ens están asecjant per milers de llocs...El PP,ha llançat una ofensiva del tot o rés,hem de tocar a somatén

#6 ALBA , Tarragona, 13/04/2012 - 14:17

Algú podria explicar d'una forma senzilla i entenedora de quina manera es pot fer per tal de col·laborar-hi? Si tothom de nosaltres pot recollir signatures, si ens organitzem bé, en podem recollir moltíssimes entre les nostres families, amics, companys de feina, etc...
Gràcies.

#6.1 Montserrat Tudela, Barcelona, 13/04/2012 - 15:12

Alba, fins que la Comissió Europea decideixi si ho admet a tràmit o no, no podem recollir ni una sola signatura. Ho sabrem abans del 31-5-12. Aleshores ho anunciarem arreu, i de ben segur que e-notícies també ho traurà.Farem una roda de premsa per explicar-ho exactament. Moltes gràcies a l'avançada

#5 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 13/04/2012 - 12:54

Los separatistas están desorientados, ya no saben por donde tirar. Hasta los más obtusos devotos del credo nacionalista del bolsillo identitario conocen que con CARRETERO el resultado es siempre CERO, pero siguen haciendo teatro para entretener y reagrupar a los incautos.

#5.1 alfons, santes creus, 13/04/2012 - 20:03

Perdona que t'ho digui, però em mereix molta més credibilitat aquest comentari que el teu:

http://bloc.ccncat.cat/

Creu-me xiquet, amb l'odi no es va enlloc !!!

#4 Toni, Barcelona, 13/04/2012 - 11:37

Aquesta iniciativa no anirà enlloc perquè la Comissió només pot admetre-la a tràmit si cau dins de les seves competències. I la legislació sobre admissió de nous estats no depèn de la Comissió Europea sinó dels mateixos estats a través del Consell Europeu.

#4.1 Oriol, L'Hospitalet, 14/04/2012 - 17:58

Toni,
No es tracta d'admetre nous estats, sinó de conservar la ciutadania europea, perquè ja som ciutadans d'Europa, malgrat que l'estat inicial es disolgui al nèixer nous estats.
Pensa en Valònia, Escòcia, el Nord d'Itàlia...

#3 Benet, Cat, 13/04/2012 - 09:43

Endavant Reagrupament. cat,