Publicitat
Societat · 27 de Maig de 2013. 17:57h.

Un premi Nobel veu en les 'corrides' una forma d'"assassinar toros"

L'escriptor John Maxwell Coetzee rebla que la "crueltat no és cultura"

Un premi Nobel veu en les 'corrides' una forma d'"assassinar toros"

Coetzee, en una foto d'arxiu

El premi Nobel de Literatura (2003), John Maxwell Coetzee, ha adreçat una carta als membres de la comissió de Cultura del Congrés on diu sentir-se "decebut" per la "protecció del toreig".

Segons l'escriptor sud-africà, "es tracta d'un espectacle violent i sagnant". També que, malgrat la tradició a Espanya, "avui en dia podem reconèixer la injustícia que suposa posar un hàbil matador, armat i ben entrenat, davant un animal indefens, esguerrat, confós i debilitat físicament i psíquica".

"Torturar i assassinar toros pel simple espectacle pertany a l'Edat Obscura i no a l'Espanya del segle XXI. Els demano que s'oposin a la iniciativa de protegir el toreig com a activitat cultural. La crueltat no és cultura", ha conclòs.

Per la seva banda, el portaveu d'Esquerra a la cambra baixa, Alfred Bosch, ha agraït la carta de Coetzee i li ha recordat, en un altre escrit, que "nosaltres estem amatents perquè la protecció de les corrides per part de les autoritats espanyoles podria implicar, entre d'altres coses, la seva reintroducció a Catalunya, retrocedint així a temps difícils".

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#16 Fátima, Valladolid, 29/05/2013 - 01:02

En definitiva que es una forma de matar toros es una evidencia. También los correbous son una cosa bastante poco sutil, por mediterráneo que sea. El problema está en la forma de relacionarse la humanidad con la naturaleza. Es una manifestación de la lógica del poder de los humanos hacia los animales

#14 Jordi, Zaragoza, 28/05/2013 - 22:07

Y de los correbous, ¿qué dice?

#13 Aragorn, Mordor, 28/05/2013 - 10:42

Se ve que el premio Nobel de Hemingway era de mentira.

#12 Francesc, Badalona, 28/05/2013 - 07:28

Per veure això no cal ser u premi Nobel, la veritat. En tindre ulls per veure la sang i la espasa ja n'hi ha prou.

#11 Pierenc, bcn, 28/05/2013 - 07:12

em refereixo a q potser aquest home no sap el q son els correbous, i en bejota escriu com si tingues a veure amb Catalunya tot aquest tema.