Societat · 6 d'Agost de 2020. 14:13h.

Un professor de la UAB equipara Espanya a un "estat feixista"

També creu que "Catalunya és una nació oprimida"

Un professor de la UAB equipara Espanya a un "estat feixista"

El professor de Dret Internacional Públic de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Jaume Munic va iniciar la presentació de la seva assignatura manifestant que faria referència a Espanya com a "Estat feixista espanyol".

Així ho ha denunciat el vicepresident de l'entitat S'ha acabat!, Àlex Serra, que és alumne de Munich. El professor apareix a la fotografia oficial de la UAB abillat amb una barretina i una samarreta blava amb una estrella groga.

El professor, segons Serra, va emprar expressions com "per molt que els subnormals dels fatxes ho diguessin, Espanya no és una nació i Catalunya és una nació oprimida", a més de manifestar que "Ciutadans era un partit feixista i d'extrema dreta i que seus votants eren inútils".

Després de rebre la queixa d'Àlex Serra pel comportament de professor, el Deganat de la Facultat de Dret de la UAB va emetre una resolució en la qual reconeix que el professor "va reivindicar el seu dret a utilitzar expressions com 'l'Estat feixista espanyol' o proferir expressions com 'fatxes' o 'feixistes' per qualificar a alguns partits polítics d'abast espanyol".

El Deganat va recordar al docent que "més enllà dels principis de llibertat de càtedra i d'expressió que empara als docents", aquests "han de tenir molt presents els principis de prudència i contenció pel que fa a l'ús d'expressions que desqualifiquin a partits, plantejaments i estratègies polítiques".

Professors d'Espanya, França, Canadà, Regne Unit, Estats Units, Colòmbia, Veneçuela i Xile han signat una carta adreçada a la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Margarita Arboix, en la qual sol·liciten que concedeixi empara a l'alumne que va patir l'assetjament i els insults de l'professor titular de Dret Internacional Jaume Munic.

Els signants de la carta adreçada a la rectora de la UAB, 356 professors que exerceixen en diferents països, l'assenyalen a la rectora Arboix la gravetat que un professor se sumi a l'assetjament en aquest campus als constitucionalistes i que "apel·lar a la llibertat d'expressió oa la llibertat de càtedra per a justificar el que ha passat constitueix un autèntic esperpent des d'una òptica acadèmica i, òbviament, una aberració jurídica".

Publicitat
Publicitat

51 Comentaris

Publicitat
#55 Pepe, Andorra, 08/08/2020 - 16:05

Otra anecdota elevada a noticia....Lo normal es q sea noticia q un perro sea mordido por una persona y no al reves, q un lazi haga y diga barbaridades lazis es lo normal., pero no para darle categoria de noticia....

#54 Pagueu el que sigui i envieu els nens a Universitats privades, BcN, 07/08/2020 - 22:33

Si els socialistes tinguessin 2 dits de front impedirien que les famílies que no poden pagar universitats privades hàgin d'enviar els seus fills a ser torturats a la pública per frikis i desgraciats. Quan la universitat pública es converteix en un cau per mantenir elements com aquest ignorant o el Monedero i l'Iglesias, és francament greu.

#53 Quin nivell de catetisme, BcN, 07/08/2020 - 22:24

Em sap greu pels que han d'anar a la pública per falta de diners, quina desgràcia de professorat!

#52 Pagueu el que sigui i envieu els nens a Universitats privades, BcN, 07/08/2020 - 22:22

El dret internacional públic ja no és el que era. Qui és aquest pallasso? Com és que la universitat pública està plena de rustics?

#51 electra, Barcelona, 07/08/2020 - 21:42

Aquest és profesor o payaso?