Publicitat
Societat · 16 de Gener de 2021. 10:54h.

Un professor de la UB fa preguntes ideològiques als alumnes

Joaquim Colominas, que havia estat director de la fundació de CDC, pregunta sobre el referèndum, la Monarquia i "el conflicte entre Catalunya i l'Estat"

Un professor de la UB fa preguntes ideològiques als alumnes

L'associació juvenil constitucionalista 'S'ha acabat!' ha denunciat que el professor de ciència política de la UB i exdirector de la Fundació CatDem Joaquim Colominas ha demanat als seus alumnes posicionar-se ideològicament en un examen de l'assignatura 'Sistema polític espanyol'.

L'examen plantejava una sèrie de preguntes que implicaven manifestar als estudiants el seu posicionament ideològic. "En el cas espanyol: per què es veta el debat sobre si monarquia o república? Justifica" deia una de les preguntes.

"Per què el govern espanyol no autoritza organitzar un referèndum perquè els ciutadans de Catalunya puguin decidir sobre el futur de Catalunya? Justifica" plantejava una altra de les qüestions. "Quines propostes de solució penses que poden ser les més adequades per a resoldre el conflicte entre Catalunya i l'Estat espanyol?" plantejava l'examen.

L'organització constitucionalista, malgrat afirmar que "la Universitat ha de ser un lloc que fomenti la confrontació d'idees i contraposició d'arguments", considera que "mai el posicionament ideològic dels estudiants ha de ser objecte d'avaluació per part del professorat". Per aquest motiu, des de 'S'ha acabat!' demanen "la immediata actuació per part de l'equip de Govern de la Universitat.

"La present activitat d'avaluació assumeix en el plantejament de les preguntes el marc mental del separatisme, presentant a Catalunya i Espanya com a subjectes enfrontats, entenent com únicament correcta una de les múltiples posicions que hi ha en la nostra societat en relació amb el procés independentista" denuncien des de l'entitat constitucionalista.

El professor Joaquim Colominas és llicenciat en Dret i llicenciat ciències Polítiques. Doctorat per l'Institut d'Estudis Polítics de París. Ha exercit de professor de ciència política a la Universitat de Barcelona, l'Autònoma Barcelona, la Universitat Ramon Llull, a ESADE i a la Universitat Pompeu Fabra. També ha estat director de la Fundació CatDem, membre del Consell Rector del Centre d'Estudis i Opinió, membre de la Junta d'Òmnium des de 2007 així com de la Fundació Catalunya Oberta.

Alguns dels llibres que ha publicat han estat: Relacions Catalunya-Espanya, Jordi Pujol: Idees i records. Crisi de la Política?. L'Espanya d'Aznar. Grandesa i misèria de la política.

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#19 J.Luis Albanchez Blanco, Fuengirola, 18/01/2021 - 14:39

Estos tíos siempre dando el peñazo con "la profundización democrática, en la concreción de sus propuestas (antidemocráticas). Yo les propongo ampliar un poco el elenco, veamos:
1º)Partidos separatistas SI o NO -en los paises democráticos más avanzados del orbe o no se toleran o se toleran con la mayor coerción de los poderes públicos.

#18 Valeria Krug, Bcn, 17/01/2021 - 14:44

Sóc alumna de C. POLÍTIQUES, sense cap afiliació concreta. Imagineu si un professor "espanyolista" fes un examen calcat a l'esmentat, per comprovar si els alumnes són capaços d' argumentar independent de com pensi com pensi cadascun, només amb Llei com referència?... on rauria el problema?

#18.1 Tabarnés puro, Barcino, 17/01/2021 - 23:05

Te lo explico yo, Valeriana:
1. Para empezar, nos lo tenemos que imaginar, porque todos y tú misma sabes que eso es practicamente imposible en la tan 'demukrática' universidad catalana
2. En caso de que eso sucediese, no habría una orda de cejijuntos dedicados a perseguir a los que hablasen contra los dogmas nacionalistas. Al contrario sí.

#17 Vigatano, Vic, 17/01/2021 - 09:12

Y si las preguntas las hubiese planteado, por ejemplo, Javier Nart? Eh? Conociendo el sesgo ideológica de la persona en ese caso, os parecería bien? No os alarmaría que "buscase" unas ciertas respuestas? Sois una banda, intentáis de manera patética justificar lo injustificable, una vez tras otra. Ahora retrasando las elecciones.... Pfffff

#16 Menjamela Grandi, Anapurna, 17/01/2021 - 08:52

Reformulemos el problema:
¿Qué problema hay en que en un corral lleno de lobos el lobo alfa obligue a las ovejas a enseñar la patita?
Pues hay gente a la que le parece normal, oiga.

#15 Eduardo González Palomar, Manlleu, 17/01/2021 - 06:43

Ahí dejo 4430 fotos relacionadas con el adoctrinamiento político en las escuelas de Cataluña por si todavía queda alguien que no se ha enterado:
https://www.flickr.com/photos/100929805@N07/albums/72157663257244562

#15.1 Gerard, Torelló, 17/01/2021 - 14:47

Eduardo, ja hi tornes amb les teves obsessions?. TOC de manual, que ja et coneixen pel barri...

#15.2 Tabarnés puro, Barcino, 17/01/2021 - 23:07

Todo documentado fotográficamente y el gerardillo hablando de las 'obsesiones' de los otros...
¡Jajajajajaja!