Publicitat
Societat · 22 de Gener de 2015. 17:10h.

Un professor de Perpinyà diu que el volen tancar al psiquiàtric "per ser de dretes"

La seva representant acusa a la universitat de "fer-lo callar per tots els mitjans"

Un professor de Perpinyà diu que el volen tancar al psiquiàtric "per ser de dretes"

Una imatge de Jean-Louis Caccomo (Foto: Facebook)

Un prestigiós professor de Perpinyà de 51 anys, Jean-Louis Caccomo, ha quedat afectat per un procediment d'internament psiquiàtric a instàncies de la seva universitat.

La seva representant, Solweig Ely denuncia que tot es deu al fet de "ser de dretes". El professor va reincorporar-se a la feina el 2004 després d'haver sobreviscut al tsunami que va afectar les costes de l'oceà índic i d'haver estat donat d'alta per l'Hospital de Montpeller que li va fer un seguiment mèdic.

Ely ha enviat un comunicat a la premsa titulat "El cas Caccomo, la llibertat d'expressió destinada a l'internament psiquiàtric". Després de recordar que es tracta d'un acadèmic amb un prestigiós currículum com a economista i redactor en revistes internacionals especialitzades, diu que el professor ha arribat a ser  exclòs de promocions professionals a causa dels seus posicionaments "no conformes al políticament correcte de la universitat francesa".

Caccomo ja havia patit un internament a l'Hospital de Tuïr el febrer del 2013, però la seva representant afirma que ara es tracta d'un cas d'arbitrarietat, tot destacant una "violació flagrant de la llibertat de l’individu i del dret francès en aquesta matèria".

El 9 de gener d'aquest any, la universitat va demanar una nou internament. Sense negar problemes de salut del seu representat, Solwig Ely apunta a la intenció de les autoritats acadèmiques de  "fer-lo callar per tots els mitjans". Afirma que s'està imposant el principi intocable "ser de dretes: un tabú a l'estat francès".

E-notícies s'ha posat en contacte amb Yacinte C., professor d'Humanitats i antic company de Caccomo al Consell d'Administració de la Universitat, que confirma el seu prestigi acadèmic i la seva adscripció ideològica al liberalisme, mai dissimulada. "No obstant això, no puc treure'n cap mena de relació entre els fets ni cap conclusió" ha declarat.

Per contra, i després del comunicat emès, Solweig Ely ha recalcat avui que el professor Caccomo ha estat objecte d'arbitrarietats en el concurs per a l'assignació d'una agregaduria a la Facultat de Ciències Econòmiques, arbitrarietats que haurien estat dutes a terme gràcies a les designacions d'un nou jurat avaluador "notòriament d'esquerres".

També es pregunta: "Com es pot permetre ordenar ingressar un eminent professor sense cap motiu mèdic ni judicial?  Hem de declarar la guerra a aquells que han jurat dur una política de terra cremada als qui volen aplicar o tan sols donar a conèixer els principis d'una doctrina fonamentada sobre la llibertat: el liberalisme!"

El 10 de gener Jean-Louis Caccomo va fer una piulada a Twitter en què deia: "Ajudeu-me. Tornen a començar!". En diversos articles del seu blog, titulat Cròniques en llibertat, Caccomo mostra un to políticament molt poc correcte. Hi critica les feministes, de les quals diu que es pensen lluitar per la llibertat i la igualtat, però objecta que "acabo de mudar-me de pis i no he pas vist empleades traginant el meu piano i la meva biblioteca fins al tercer pis. Curiós, no?".

També ataca els qui s'oposen als pessebres de Nadal: "Qui és aquesta gent que es fica amb les tradicions ancestrals arrelades al cor del humans, com si es tractés dels pitjors temps del totalitarisme soviètic?".

No hi deixen de rebre  els ecologistes: "Després del fracàs del comunisme i l'enfonsament de la Unió Soviètica, tots aquests agitadors s'han ficat en la causa ecologista. El medi ambient no és res més que una coartada que només enganya als cecs”.

Una de les seves crítiques va adreçada a l'intervencionisme de l'estat sobre totes les parcel·les de l'individu, cosa que ell considera "un drama". En tot cas és un drama que sembla tenir relació amb el seu conflicte a la universitat: "Màxim govern però en paràlisi total, perquè tot es converteix en un afer públic: la salut, l'educació, l'economia...".

A més de professor i redactor de temes econòmics, Caccomo és responsable de relacions internacionals del departament Economia & Gestió d'Empreses del campus del Rosselló i col·labora a la revista americana Economics of Innovation & New Technology.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#19 Francis Valls, Perpinyà, 09/06/2016 - 13:39

Mira la seva pàgina pública de Facebook per obtenir una opinió.

#18 la dreta és una merda, ., 23/01/2015 - 21:18

Voleu dir que no és el Xavier Rius disfressat?

#17 Manzanares, Perpinyà, 23/01/2015 - 10:13

Soc de Perpinyà, i aquest "eminent" professor poca gent el coneix, tret dels psquiatres!
Fer el ridicul es el que sap fer, la gent que li fa cas inclus aquests que li dediquen escrits com el de més amunt.

#17.1 Ramon, Sta coloma de farners, 23/01/2015 - 10:29

Mès que del Manzanares sembles de. La Goulette

#16 Tea Party, no gràcies, Paris, 23/01/2015 - 00:45

No és cert que a França ser de dretes sigui un tabú. El que passa és que aquests senyor diu masses ximpleries i deu ser això; un ultraliberal que fa el ridícul.

#15 liberal havia de ser..., bcn, 22/01/2015 - 22:19

Quin fàstic que fa el liberalisme.

#15.1 El liberalisme és llibertat. SEMPRE!!, Bcn, 23/01/2015 - 09:09

I. Berlin, k. Popper, R. Aron .....Liberals que han fet gran aquesta societat.

Els.liberals som amics de la societat lliure, d'occident, de la llibertat...de la vida, de la gent!!

Llegeix,.......! Viu! Disfruta! Carda!! Frueix!!

#15.2 luca, bcn, 23/01/2015 - 09:21

no saps ni el que es el liberalisme.
Sense el liberalisme, tu encara estarias governat per monarques absolutistes.